Rukomet

Šezdeset minuta do krune

Šezdeset minuta do krune
Šezdeset minuta do krune

Rukometaši Borac M:tela dočekuju u subotu Izviđač u trećem meču plej-ofa za šampiona BiH. Banjalučani vode 2:0 u seriji, koja se igra do tri pobjede, tako da ih samo 60 minuta dijeli od treće titule prvaka BiH u nizu.

Prethodna dva duela pokazala su da su iskustvo i kvalitet na strani "crveno-plavih", ali sigurno je da se igrači iz Ljubuškog neće predavati i da će učiniti sve kako bi produžili seriju. Toga je svjestan i Igor Rađenović, strateg Borac M:tela.

"U prve dvije utakmice do pobjede smo došli na sličan način. Otpor Izviđača smo lomili u posljednjih 10-15 minuta, a posebno smo se pribojavali prvog susreta u 'Boriku', jer smo imali pauzu od skoro dva mjeseca. Ipak, uspjeli smo da dobijemo oba meča i dođemo u priliku da pred svojim navijačima osvojimo titulu. Znamo da se Izviđač neće predavati, ali čvrsto vjerujem u svoje momke i mislim da nam pehar neće izmaći", rekao je Rađenović i dodao da su svi igrači spremni za utakmicu, osim Srđana Trivundže, čiji nastup je i dalje neizvjestan zbog povrede stopala.

U prva dva okršaja najefikasniji igrač Borca, uz Milana Đukića, bio je Davorin Vujović. U "Boriku" je osam puta zatresao mrežu "skauta", a u Ljubuškom sedam.

"Izviđač će pokušati da nas iznenadi kako bi ostao u igri za titulu, ali ubeđen sam da mu to neće poći za rukom. Titula ne dolazi u pitanje, jer ovo je utakmica koju smo čekali cele sezone", naglasio je Vujović.

Zbog zauzetosti dvorane "Borik", treći meč između Borca i Izviđača igraće se u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci s početkom u 20 časova. Dolazak su najavili i najvareniji navijači "crveno-plavih", "lešinari", pa nema sumnje da će atmosfera u dvorani, koja prima oko 600 gledalaca, biti vatrena. Isti rivali sastaće se i u polufinalu završnog turnira Kupa BiH, koji se igra 30. i 31. maja, dok drugi par čine Čelik i Goražde. Ko će biti domaćin finalnog turnira biće poznato nakon sjednice Izvršnog odbora RS BiH, koja će se održati u utorak. Kandidaturu za domaćinstvo podnijeli su Borac, koji brani pehar, i Čelik.

Šampioni BiH

2003. Bosna (Sarajevo)

2004. Izviđač (Ljubuški)

2005. Izviđač (Ljubuški)

2006. Bosna (Sarajevo)

2007. Bosna (Sarajevo)

2008. Bosna (Sarajevo)

2009. Bosna (Sarajevo)

2010. Bosna (Sarajevo)

2011. Bosna (Sarajevo)

2012. Sloga (Doboj)

2013. Borac (Banjaluka)

2014. Borac (Banjaluka)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije