Rukomet

Sirćo: Za BiH uspjeh biti među 20 najboljih

Sirćo: Za BiH uspjeh biti među 20 najboljih
Sirćo: Za BiH uspjeh biti među 20 najboljih

DOHA - Reprezentacija Bosne i Hercegovine boravak na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru završava danas utakmicom sa selekcijom Rusije.

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Mirsad Sirćo smatra da je ovo svjetsko prvenstvo pokazalo veliki napredak reprezentacije BiH.

''Uz malo sreće mogli smo biti koje mjestu bliže vrhu, ali biti među dvadeset najboljih reprezentacija za Bosnu i Hercegovinu je fantastičan uspjeh'', kazao je Sirćo u razgovoru za Fenu. 

''Desilo nam se ono što smo mi i očekivali, a to je da  je nastup mlade ekipe učinio svoje i stvorio psihičku prenapregnutost. Ima tu i onog 'bosanskog sindroma' da nas neko ugrožava, ali to je tema za druge stručnjake. Možemo žaliti za rezultatima u tri utakmice, jer smo imali odličnu igru'', dodao je.

Predsjednik RSBiH navodi da se igrači moraju navići na suđenja na velikim turnirima, gdje dolaze sudije iz svih krajeva svijeta s različitim kriterijima. 

Kada su u pitanju rezultati u grupnoj fazi, Sirćo smatra da je reprezentacija BiH, izuzimajući meč s Hrvatskom, pružala dobru igru i da je mogla do boljeg rezultata. 

''Nije nam se sada posrećilo i sada nam je prilika da poslije ovakvog iskustva vidimo šta su nam plusevi, šta minusi, i da se veoma brzo pripremamo za druge reprezentativne obaveze. Trebamo biti realni, kada pogledamo s kim smo sve igrali, s koliko jakim ekipama, normalno je da je ovo ogroman uspjeh. Naš nastup nam je otvorio oči da moramo još mnogo raditi na širenju baze našeg sporta'',ističe Sirćo. 

Zahvalio je navijačima koji su bodrili reprezentaciju u svim utakmicama. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije