Rukomet

Skauti napadaju lidera

Skauti napadaju lidera
Skauti napadaju lidera

Derbi devetog kola Premijer lige BiH za rukometaše biće odigran u Zenici između lidera Čelika i Izviđačam koji ima samo bod manje. Dakle, tri boda u ovom ogledu su veoma vrijedna, tako da se može očekivati velika borba na parketu.

"Skauti" su jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja. Mladi sastav iz Ljubuškog predvođen trenerom Zdenkom Grbavcem igra odlično i upisao je tek dva poraza, i to oba na gostovanju u Tuzli i Sarajevu.

"I u Zenicu idemo bez imperativa s namjerom da odigramo najbolje što možemo. Čelik je lider na tabeli i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Riječ je o jako iskusnoj ekipi, kojoj prepuštamo ulogu favorita. No, sigurno je da se naši mladi igrači neće unaprijed predati. Naprotiv pokušaćemo nametnutni naš stil igre i iznenaditi Zeničane", izjavio je Grbavac.

Kiksu Zeničana u devetom kolu nadaju se Bosna i Derventa, koji igraju na domaćem parketu i veliki su favoriti protiv Krivaje, odnosno Zrinjskog. S obzirom na trenutno stanje na tabeli sve osim trijumfa Sarajlija i Dervente bilo bi ravno senzaciji.

Parovi 9. kola: petak: Bosna - Krivaja (19 sati), Gradačac - Bosna Visoko (19); subota: Derventa - Zrinjski (19), Konjuh - Sloboda Solana (19), Vogošća - Gračanica (19), Prijedor - Lokomotiva (19); nedjelja: Čelik - Izviđač (17.30).

Poredak: Čelik 19 bodova, Bosna (S), Derventa, Izviđač po 18, Gračanica 16, Vogošća 15, Sloboda 13, Konjuh, Prijedor po 12, Bosna (V) 10, Krivaja, Zrinjski po 4, Lokomotiva, Gradačac po 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije