Rukomet

Sloga u grupi smrti

Sloga u grupi smrti
Sloga u grupi smrti

Rukometaši dobojske Sloge, aktuelnog šampiona BiH, ponovo nisu imali sreće prilikom žrijeba, kao i prije četiri dana, kada je održan žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona.

Pobjednik kvalifikacionog turnira Grupe 1, u kojoj su Dobojlije u grupnoj fazi, igraće u Grupi A sa Monpelijeom, Čehovskim medvedima, Flensburgom, Ademar Leonom i pobjednikom pozivnog turnira na kojem učestvuju HSV Hamburg, Visla Plok, Sent Rafael i Silkeborg.

Dakle, jasno je da Slogu, u slučaju da prođe kvalifikacije, čeka veoma težak posao u "grupi smrti". Naravno, ni u kvalifikacijama neće biti lako bh. šampionu, koji će u polufinalu Grupe 1 igrati sa Lovćenom, a ukoliko pobijedi, u finalu sa domaćinom turnira beogradskim Partizanom ili Portom.

Kvalifikacioni turniri igraće se 8. i 9. septembra, a grupna faza ovosezonskog izdanja Lige šampiona počeće 26. septembra ove, a završiti 24. februara naredne godine. Po četiri prvoplasirane ekipe iz svake grupe plasiraće se u osminu finala, koja je na programu između 13. i 17. marta naredne godine, a revanši od 20. do 24. marta. Četvrtfinalne utakmice igraće se od 17. do 21. aprila i od 24. do 28. aprila. Fajnal for Lige šampiona igraće se 1. i 2. juna 2013. godine, a domaćin će ponovo biti Keln i "Lankses arena".

Iako su sve grupe izuzetno jake, uz "grupu smrti" izdvaja se još i Grupa B, u kojoj će igrati Kil, aktuelni šampion Evrope i Njemačke, te osvajač Kupa Njemačke. Osim "zebri" za četiri pozicije koje vode dalje boriće se MKB Vesprem, našeg reprezentativca Mirsada Terzića, koji u novu sezonu ulazi znatno pojačan. Osim španskog trenera Antonija Karlsoa Ortege iz ASOBAL lige, druge po jačini u svijetu, stigla su i igračka pojačanja. Iz Atletiko Madrida došao je srednji bek Čema Rodrigez, a iz Barselone lijevo krilo Kristijan Ugalde. Da Vesprem ima velike ambicije, govori i podatak da su postigli dogovor sa Laslom Nađijem da se iz "Barse" vrati u Mađarsku, ali od naredne sezone. Međutim, postoji mogućnost da najbolji mađarski rukometaš uz adekvatno obeštećenje već ove sezone obuče dres Vesprema. Snagu Grupe A upotpunjuju Atletiko Madrid, prošlosezonski finalista Lige šampiona, te švedski Savehof i Celje PL. Šesti tim će doći iz kvalifikacione Grupe 3, u kojoj su Konstanca, Tatran Prešov, Makabi Rišon i Bozen.

U svakom slučaju, jučerašnji žrijeb donio je zanimljive grupe, koje garantuju još jednu uzbudljivu sezonu Lige šampiona za rukometaše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije