Rukomet

Slovenija bolja od Islanda, Brazil pobijedio Poljsku

Slovenija bolja od Islanda, Brazil pobijedio Poljsku
Slovenija bolja od Islanda, Brazil pobijedio Poljsku

Pobjede su u drugom kolu Grupa A i B Svjetskog prvenstva u rukometu u Francuskoj ostvarili Slovenija i Brazil.

Slovenci su, koje sa klupe predvodi srpski stručnjak Veselin Vujović, savladali u veoma uzbudljivom meču Island sa 26:25.

Slovenija je poslije lakih bodova protiv Angole, u prvom kolu Grupe B, bila bolja i od Islanda u Mecu, a presudio je gol Mihe Zarabeca minut i tri sekunde prije kraja meča.

Marko Bezjak je bio najefikasniji u slovenačkom timu sa šest golova, dok su Zarabec i Kavtičnik stali na četiri gola. Vujovićeva ekipa u narednom kolu igru protiv Makedonije, dok Island poslije dva poraza u grupi, traži prvu pobjedu protiv Tunisa.

Brazil je poslije poraza od svjetskih šampiona Francuza u prvom kolu Grupe A zaliječio rane trijumfom nad Poljskom. Južnoamerikanci su u Nantu slavili sa 28:24, pošto su svoj ritam nametnuli od starta meča. Brazilci su na poluvremenu vodili sa 16:11, a u nastavku su sigurnom igrom sačuvali prednost.

Gol Poljaka su napunili Žoze Giljerme de Toledo, inače desni bek Visle iz Ploka, sa osam golova i Haniel Langaro sa sedam pogodaka. Na drugoj strani najefikasniji u poljskom timu je bio Pavel Pačkovski sa šest pogodaka, dok ga je pratio Mateuš Jahlevski sa četiri pogotka.

U narednom kolu Brazil igra protiv Japana, Poljska protiv Rusije.

(Sport klub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije