Rukomet

Slučaj "Tomislav Nuić": Delegat priznao grešku

Slučaj "Tomislav Nuić": Delegat priznao grešku
Foto: Ilustracija | Slučaj "Tomislav Nuić": Delegat priznao grešku

Iako je Evropska rukometna federacija (EHF) prvostepenom odlukom registrovala kvalifikacionu utakmicu između BiH i Švajcarske službenim rezultatom 0:10, slučaj "Tomislav Nuić" još nije završen.

Na stranici EHF-a rezultat još nije verifikovan, a nadu Rukometnom savezu BiH u promjenu odluke daje i izvještaj delegata Darka Repenšeka upućen u sjedište EHF-a. U izvještaju koji je prenijela N1 televizija Repešnek je priznao da je pogriješio, te da nije lično provjerio zapisnik još jednom kao i brojčanu situaciju na terenu.

"Siguran sam da je igrač A27 g. Nuić imao pravo da igra u ovom susretu i nije bio upisan u zapisnik zbog tehničke greške. Sa sudijama, mi smo svi jednoglasni da smo napravili grešku što smo odstranili Nuića sa klupe u 44. minuti. Igrač je imao pravo da igra cijeli meč. Kako god, tačno je da je čelnik bh. tima Muzurović imao posljednju kontrolu nad zapisnikom prije nego što je meč počeo i da je nedovoljno pažljivo predvidio da u izvještaju o utakmici nije bilo 16 igrača“, napisao je između ostalog Slovenac dodavši da je protest Švajcaraca bio neopravdan.

Podsjetimo, RS BiH uputio je žalbu EHF-u od koje očekuje da EHF prizna grešku te da pobjedu dodjeli bh. timu, koji je na terenu savladao protivnika 21:15 i tako izborio nastup u baražu i duel sa Norveškom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije