Rukomet

Srpkinje poražene od vicešampionki svijeta

Srpkinje poražene od vicešampionki svijeta
Srpkinje poražene od vicešampionki svijeta

Ženska reprezentacija Srbije poražena je od selekcije domaćina Holandije 29:31 (11:16) u drugom kolu međunarodnog turnira u Ajndhovenu.

Najbolje srpske rukometašice pružile su dostojan otpor svjetskim vicešampionkama i četvrtom timu na Olimpijskim Igrama u Riju.

Domaći sastav držao je pod kontrolom rezultatom i zasluženo došao do druge pobjede na turniru. Najefikasnija kod pobjednica bila je Maleštajn sa sedam golova, dok je kapiten reprezentacije Srbije, Katarina Krpež Šlezak postigla 12 golova.

„Odigrale smo jako tešku i napornu utakmicu. Holanđanke su vrlo ozbiljan tim. Jako dobro trče iz odbrane u kontru. To nam je uglavnom bio problem. U prvom poluvremenu nismo uspjeli da nađemo dobitnu kombinaciju u odbrani. U drugom dijelu je bilo bolje tako da smo poluvrijeme dobili sa dva gola. Jako korisna utakmica. Možemo izvući mnogo pouka. U subotu nas čeka Holandija B. Očekujem tešku utakmicu - fizički. Djevojke su umorne. Mi smo oba meča odigrali sa istim sastavom, dok druge selekcije kombinuju. Biće teško, ali potrudićemo se da pobijedimo“, rekla je selektorka Dragica Đurić.

U prvom kolu Srpkinje su pobijedile Rumuniju 23:19, dok će se u trećem sastati sa Holandijom B u subotu od 13.30 časova.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije