Rukomet

Srušen veliki Kil

Srušen veliki Kil
Srušen veliki Kil

Već na samom otvaranju Liga šampiona je donijela sjajan rukomet i nekoliko iznenađenja, a senzaciju je priredio PPD Zagreb, koji je u svojoj "Areni" pred 11.000 navijača srušio veliki Kil, jednog od pretendenata na evropski tron ove sezone.

Zagrepčani su perfektno odigrali drugo poluvrijeme nedjeljne utakmice i nakon zaostataka od četiri gola (9:13) stigli do senzacionalnog trijumfa rezultatom 27:25. Tako je Veselin Vujović već na startu svog mandata upisao veliki trijumf sa Zagrepčanima, iako zbog ranije dobijene suspenzije nije mogao sjediti na klupi, pa ga je mijenjao Zlatan Saračević. Junaci pobjede bili su kapiten Zlatko Horvat i mladi Sandro Obranović sa po šest golova.

"Rekao sam igračima da se nakon pobjede ne vesele kao 'seljaci' i da ne skaču i vrište s obzirom na to da je ovo tek prva utakmica Lige šampiona. Godinama su čekali nešto ovako i dogodilo se upravo ono što sam govorio, a to je da možemo skinuti skalp nekome velikom. Doći u poziciju da od minus četiri odeš na plus tri protiv Kila ne može svako. No, pozvao sam igrače na oprez jer ako ovdje izgubimo od Metalurga ili nekog sličnog ova pobjeda nam neće ništa značiti. Ovo je veliki korak, ali ne najveći i najznačajniji", rekao je Vujović poslije velike pobjede njegovih pulena.

Kod Kila najefikasniji sa po četiri gola bili su Marko Vujin, Aron Palmarson i Kristijan Šprenger. Jedno od iznenađenja prvog kola svakako je "razbijanje" branioca naslova njemačkog Flensburga u Danskoj. Kolding, koji u tandemu s Aronom Kristijansonom s klupe vodi naš Bilal Šuman, deklasirao je aktuelnog šampiona Evrope sa 35:21. Kasper Andersen dao je sedam, a Bo Spelerberg šest golova.

Bh. rukometaši u prvom kolu se nisu proslavili kada je individualni učinak u pitanju. Mirsad Terzić (MKB Vesprem), Damir Doborac (Šafhauzen), Ivan Karačić (Meškov) nisu se upisali u strijelce, dok je Vladimir Vranješ (Pik Seged) postigao jedan gol. Ni Danijel Šarić nije briljirao na golu Barselone upisavši svega pet odbrana na gostovanju kod Alingsasa.

Rezultati 1. kola

Grupa A: Naturhaus - Meškov Brest 39:31, Metalurg - PSŽ 22:27, PPD Zagreb - Kil 27:25; Grupa B: Visla Plok - Bešiktaš 28:19, Kolding - Flensburg 35:21, Alingsas - Barselona 28:38; Grupa C: Čekovski medvedi - MKB Vesprem 32:37, Celje PL - Vardar 26:27, RN Leven - Monpelije 35:24; Grupa D: Šafhauzen - Vive Kielce 28:33, Dankerk - Olborg 21:26, Pik Seged - Zaporožje 27:26.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije