Rukomet

Stefan Šubara: Vrijeme je za inostranstvo

Stefan Šubara: Vrijeme je za inostranstvo
Stefan Šubara: Vrijeme je za inostranstvo

Nakon sjajne sezone s Borac M:telom, Stefan Janković je odlučio da promijeni sredinu.

Za usluge odličnog srednjeg beka, koji je ponikao u crveno-plavom dresu, zainteresovano je nekoliko klubova iz inostranstva, ali Janković ne želi da otkriva njihova imena.

"Istekao mi je ugovor sa Borcem i moja želja je da se okušam u inostranstvu. Mislim da je sada pravo vrijeme za odlazak preko granice. Vidjećemo, u narednih nekoliko dana biće poznato gdje ću nastaviti karijeru. Ne želim da pričam o imenima klubova dok se sve ne završi", rekao je 23-godišnji Janković.

Reprezentativac BiH je ove sezone osvojio duplu krunu sa Borcem, a istakao se i odličnim igrama u SEHA ligi. Janković je, naime, bio šesti strijelac regionalnog takmičenja sa 77 golova, a istu poziciju zauzeo je i u poretku najboljih asistenata (36).

"Ispunili smo sve zacrtane ciljeve i svi u Borcu su presrećni zbog toga. Bez obzira na tešku situaciju u klubu, radili smo naporno kako bismo osvojili oba domaća trofeja, a igrali smo sasvim solidno i u SEHA ligi. Sve to govori da se u Borcu radi kvalitetno i da za budućnost kluba što se tiče struke i igrača ne treba brinuti. Još samo da se finansijska situacija popravi, da se klub izvuče iz dugova i siguran sam da će Borac imati šta da kaže i u evropskim okvirima", dodao je Janković.

Svjetsko prvenstvo u Kataru bilo je prvo veliko takmičenje na kojem je nastupila selekcija BiH, a Janković kaže da će mu iskustvo s planetarne smotre dobro doći u nastavku karijere:

"Zaista je jedinstven osjećaj igrati na Svjetskom prvenstvu. To se riječima opisati ne može. Možda smo mogli da prođemo u drugi krug, ali nismo imali dovoljno iskustva. Bez obzira na sve, siguran sam da će iskustvo iz Katara svim igračima biti od neprocjenjive važnosti u nastavku karijere, pa tako i meni."

Reprezentacija BiH nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će se naredne godine održati u Poljskoj.

"To je jedino razočarenje za mene ove sezone. Ostaje veliki žal što nećemo igrati u Poljskoj i što smo propustili šansu protiv Bjelorusije u Zenici, ali i protiv Danaca na njihovom terenu. Šteta, jedan pogodak nas je dijelio da ponovo odemo na neko veliko takmičenje, ali šta je tu je. Ponekad se iz poraza može više naučiti nego iz pobjede i nadam se da će to biti slučaj i s nama", naglasio je Janković, još jedan izdanak čuvene banjalučke škole rukometa, koji će zaigrati u nekoj od najjačih evropskih liga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije