Rukomet

Sudar Borca i Bosne u 11. kolu Premijer lige BiH

Sudar Borca i Bosne u 11. kolu Premijer lige BiH
Foto: N.N. | Sudar Borca i Bosne u 11. kolu Premijer lige BiH

Favoriti smo protiv Bosne, treba da stanemo iza te uloge i da idemo po bodove u ovom meču, rekao je rukometaš Borca Goran Daničić o meču 11. kola Premijer lige BiH, u kojem "crveno-plavi" u subotu od 20 časova gostuju ekipi Bosne.

Bosna se nalazi na posljednjem mjestu tabele sa samo četiri boda iz devet odigranih mečeva. Bojan Unčanin, trener Borca, ipak ne potcjenjuje protivnika i očekuje veliku borbu u ovom meču.

"Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu. Bosna je, uz Borac, najtrofejniji klub u Premijer ligi, naš stari rival, i mi imamo obavezu da ne shvatimo olako ovaj meč. Ne smijemo i nećemo ih potcijeniti. Mislim da će oni dati više od sto odsto svojih mogućnosti iz dva razloga... Prvi je da pobjegnu sa začelja, a drugi da pobijede klub kao što je Borac. Pokušaćemo da ih jakim ritmom držimo na rezultatskoj distanci. Za nas je svaka utakmica ista, nismo se za meč sa Bosnom manje spremali nego za Izviđač. Mi ih shvatamo jako ozbiljno i neće biti nimalo lako", kazao je Unčanin i dodao da je njegov tim tokom priprema za ovaj meč imao manjih problema s povredama.

Bosna u dosadašnjem dijelu prvenstva bilježi veoma loše rezultate, te uz izuzetno težak raspored "studenti" nisu uspjeli opravdati očekivanja.

"Utakmice između Bosne i Borca su uvijek bile dobre predstave i mogu obećati da će tako biti i ovaj put. Borac je apsolutni favorit, ali se ne predajemo. Iskreno se nadam da ćemo ponoviti pristup i borbu iz posljednje utakmice protiv Gračanice, a igramo i kod kuće, te ćemo sigurno dati sve od sebe da priredimo iznenađenje", izjavio je prvotimac ekipe s Mojmila Haris Bračković i dodao:

"Stanje na tabeli je daleko od realnog pokazatelja kvaliteta naše ekipe, koja je izuzetno mlada, s mnogo potencijala. Raspored na početku je bio prilično težak i nakon uvezanih nekoliko poraza ekipa je počela i psihički da pada, a tako mlade momke je jako teško izvući iz toga. Potom je došao i novi trener, koji je nametnuo drugačiji ritam i trebalo se i na to naviknuti".

U ostalim mečevima 11. kola u subotu od 19 časova se sastaju: Bosna Visoko - Vogošća, Sloga - Maglaj, Goražde - Derventa, Izviđač - Slavija, Konjuh - Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije