Rukomet

Šuman: Kvalifikacije su upitne

Šuman: Kvalifikacije su upitne
Foto: Ilustracija | Šuman: Kvalifikacije su upitne

U ovom trenutku kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo su upitne, kaže Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH.

Do prve utakmice protiv Estonije u Sarajevu je ostalo 20 dana, a situacija u Rukometnom savezu BiH je nepromijenjena. Račun Saveza je i dalje blokiran, što umnogome utiče na reprezentativne selekcije.

Selektor Šuman i direktor Gordan Muzurović razmatraju razne solucije kako obezbijediti uslove za odigravanje utakmica.

"Dosta stvari je urađeno okolo mimo računa i nevezano za kancelariju Saveza. Mi se ponašamo kao da je sve u redu i kao da imamo top uslove. Naše je da radimo, a valjda će i neko drugi nešto uraditi, jer žalosno je da državna reprezentacija ispašta", ističe Šuman i dodaje:

"Jedna od solucija je da pokušamo da otvorimo račun samo za reprezentaciju. Vremena je sve manje, potrebno je obezbijediti tim momcima minimum uslova. Takođe, u narednom periodu imamo dosta aktivnosti i oko omladinskih selekcija. Imamo puno poziva za gostovanja, ali i dalje su nam zavezane ruke", tvrdi bh. selektor.

Što se tiče same situacije unutar tima, Šuman je zadovoljan trenutnom formom reprezentativaca, a ono što ga raduje jeste da niti jedan igrač nije prijavio povredu. On je na prošireni spisak uvrstio 28 igrača, od kojih će potom napraviti skraćeni spisak.

"Dobra vijest je da se Dejan Malinović u potpunosti oporavio nakon povrede, zbog koje je propustio gotovo cijele prošle kvalifikacije. Marko Panić je ponovo sjajan. Benjamin Burić je potpisom za Flenzburg samo potvrdio da je izrastao u vrhunskog golmana. Raduje i forma ostalih igrača", izjavio je Šuman.

Bh. rukometaši će kvalifikacije za SP u Danskoj i Njemačkoj 2019. godine otvoriti dvomečom protiv Estonije. Prvi susret igra se 25. oktobra u Sarajevo, a revanš tri dana kasnije u Talinu. U grupi se još nalazi selekcija Švajcarske, a pobjednici šest kvalifikacionih grupa plasiraće se u baraž.

"Što se Estonije tiče, nas zanimaju samo četiri boda. Neće biti lagano, ali nadam se da ćemo ostvariti dvije pobjede. Onda nam u januaru slijede dueli sa Švajcarskom", zaključio je Šuman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije