Rukomet

Šuman: Nema predaje

Šuman: Nema predaje
Foto: N.N. | Šuman: Nema predaje

Nema predaje, poručio je Bilal Šuman, selektor muške rukometne reprezentacije BiH, komentarišući mogući susret u baražu za Svjetsko prvenstvo protiv Norveške.

Zbog slučaja "Nuić" nastup bh. tima u doigravanju je upitan. Disciplinska komisija EHF-a trebalo bi ove sedmice da odluči hoće li uvažiti žalbu Švajcaraca ili dozvoliti bh. rukometašima da nastave borbu za plasman na svjetsku smotru naredne godine u Danskoj i Njemačkoj. Naime, Tomislav Nuić je igrao protiv Švajcarske u borbi za baraž, ali nije bio u zapisniku iako ga je bh. tim prijavio za nastup.

"Dovoljno je reći da su Norvežane od polufinala Evropskog prvenstva dijelila dva gola. Teško im je naći manu. Igraju brzo, lijepo, atraktivno, fantastično... Ukoliko se sastanemo s njima, moramo im prepustiti ulogu favorita. Ali, naravno da predaje nema. Pokazaćemo snagu i boriti se bez obzira na jačinu protivnika. Vjerujem da imamo šanse", kazao je Šuman.

Kuglice su posložile i regionalni derbi između Hrvatske i Crne Gore. "Kauboji" su u generalnoj probi za sinoć završeni Euro pobijedili Crnogorce.

"Crna Gora je reprezentacija za respekt, što smo se uvjerili i u toj pripremnoj utakmici. Tada su pokazali kvalitetu, iako su bili bez nekoliko važnih igrača. Neće biti lako. Moramo se dobro pripremiti. U žrijebu smo mogli proći bolje, ali i gore", rekao je Tomislav Grahovac, predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.

Protiv "lavova", koji su na EP ubilježili sva tri poraza u grupi, Hrvati će igrati bez Mirka Alilovića, Ivana Čupića, Denisa Buntića i Igora Vorija, koji su se oprostili od državnog dresa.

"Nije moglo teže. Hrvatska je nakon, za njih slabog rezultata, na domaćem terenu na EP sada pod imperativom odlaska na SP, a nama bi to možda mogao biti motiv više da ova generacija konačno pokaže nešto posebno u seniorskom uzrastu", smatra Dragan Đukić, selektor Crne Gore.

Reprezentacija Srbije igraće protiv Portugala.

"Dobili smo protivnika po meri, koga možemo da eliminišemo. Izbegli smo teže rivale, recimo Mađare ili Ruse", smatra Božidar Đurković, predsjednik RS Srbije.

Osim domaćina, direktan plasman na SP osigurala je Francuska kao aktualni svjetski prvak, te pobjednik sinoćnjeg finala EP između Španije i Švedske. Iz Afrike su se plasirali Angola, Tunis i Egipat, a iz Azije Bahrein, Katar, Saudijska Arabija i Južna Koreja. Međunarodna rukometna federacija ima pravo i na dvije pozivnice za prvenstvo. Utakmice baraža igraju se u junu.

Parovi

Srbija - Portugal, Litvanija - Island, Češka Republika - Rusija, Slovenija - Mađarska, Bjelorusija - Austrija, Makedonija - Rumunija, Holandija - Švedska/Španija, Hrvatska - Crna Gora, Norveška - BiH/Švajcarska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije