Rukomet

Šuman objavio širi spisak rukometaša za kvalifikacije

Šuman objavio širi spisak rukometaša za kvalifikacije
Šuman objavio širi spisak rukometaša za kvalifikacije

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH objavio je širi spisak igrač na koje će računati u dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2018 u Hrvatskoj protiv Finske. Prvi duel na programu je 4. maja u Vanti, a drugi tri dana kasnije u Goraždu.

Na selektorovom spisku našlo se nekoliko novih imena, ali to ne mora značiti da će dobiti i priliku da zaigraju u dresu BiH, jer će za susrete sa Fincima Šuman morati odrediti 16 igrača. Po prvi put na širem spisku bh. tima nalaze se Tarik Kasumović iz turskog Goztepea i Ibrahim Haseljić iz slovenačkog Gorenja. Tu je i nekoliko povratnika u konkurenciju za reprezentaciju, kao što su Damir Efendić, Muhamed Zulfić, Adnan Bečić, Emir Građan, Duško Čelica, Kosta Savić i Tarik Vranac.

Okupljanje je planirano za 1. maj u hotelu “Hills“ na Ilidži, gdje će i obaviti pripreme za dvomeč sa Fincima. Treba naglasiti da su dueli sa Finskom za Šumanove izabranike ključni u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvu. Neophodne su im dvije pobjede da bi ostali u igri za jedno od prva dva mjesta. U suprotnom bh. rukometaši se mogu oprostiti od završnog turnira u Hrvatskoj. 

Šumanov spisak: golmani: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Damir Efendić; lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina; desna krila: Muhamed Zulfić, Adnan Bečić; pivoti: Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Elmir Građan; lijev bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Vladan Lončar, Tarik Kasumović, Tarik Vranac; srednji bekovi: Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Josip Perić, Mario Pavlak; desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić i Ibrahim Haseljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije