Rukomet

Šuman objavio spisak za utakmicu protiv Švajcarske

Šuman objavio spisak za utakmicu protiv Švajcarske
Foto: Ilustracija | Šuman objavio spisak za utakmicu protiv Švajcarske

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman, saopštio je spisak rukometaša na koje će računati u dvije predstojeće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Švajcarske.

Na spisku Šumana nalazi se 20 igrača među kojima je i nekoliko povratnika u A reprezentaciju a na spisku su Benjamin Buric, Admir Ahmetaševic, Edin Tatar, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Faruk Vražalic, Srdan Predragović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Marko Tarabocchia, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović i Ibrahim Haseljić.

"Zmajevi" će u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 10. januara igrati gostujuću utakmicu protiv Švajcarske, a tri dana kasnije planirana je domaća utakmica u Tuzli sa istom reprezentacijom.

"Nemamo nikakvih kalkulacija! Ukoliko razmišljamo, a razmišljamo o SP moramo sve dati od sebe da obje utakmice protiv Švicarske iskoristimo na najbolji mogući način, a to je pobjeda u dvije utakmice. Analizirat ćemo protivnike i maksimalno se pripremiti za odlučujuće utakmice naše reprezentacije", izjavio je selektor naše reprezentacije Bilal Šuman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije