Rukomet

Sumrak favorita

Sumrak favorita
Sumrak favorita

Rukometaši Izviđača i Maglaja pobjedama su otvorili Ligu 4 za prvaka. Prvo kolo donijelo je veliki derbi između Borca i Izviđača, a na kraju su "skauti" slavili sa 23:21.

U izuzetno borbenoj utakmici gosti iz Ljubuškog od samog starta došli su do prednosti, koju su držali skoro svih 60 minuta. Banjalučani su tek sredinom drugo poluvremena uspjeli da povedu (18:17 i 19:18), ali tu prednost nisu uspjeli zadržati do kraja susreta.

Pobjednik je odlučen u posljednjih deset minuta. Domaći su vodili 19:18, a onda su gosti ubacili u brzinu više i došli do velikog trijumfa u "Boriku". U pobjedničkom taboru najbolji strijelac bio je Ante Grbavac sa sedam golova, a pratio ga je Matej Hrstić sa pet. Milan Tolić je zabilježio devet odbrana i jedan sedmerac, dok je Marko Ivanković zaustavio pet šuteva i čak dva sa sedam metara.

Najefikasniji u redovima Banjalučana bio je Ratko Nikolić sa pet golova, po četiri su postigli Nježić i Obradović, dok je Tibor Ivanišević zabilježio 10 odbrana.

Do vrijedne pobjede na otvaranju je stigao Maglaj, koji je iznenadio favoriziranu Vogošću sa 26:23. Briljirao je Edo Mehinagić sa 12 golova, dok je sjajan na golu domaćih bio Jasmin Hadžihasić sa 23 odbrane. Kod Vogošćana Tarik Međić je pogađao sedam puta.

Naredno kolo je na programu 7. maja, a sastaju se Maglaj - Borac i Vogošća - Izviđač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije