Rukomet

Suspendovana rukometašica Jedinstva Šejla Kararić za "Nezavisne": Uprava kluba iznijela niz neistina

Suspendovana rukometašica Jedinstva Šejla Kararić za "Nezavisne": Uprava kluba iznijela niz neistina
Foto: Ilustracija | Suspendovana rukometašica Jedinstva Šejla Kararić za "Nezavisne": Uprava kluba iznijela niz neistina

Uprava kluba iznijela je niz neistina. Nije istina da je razlog mog odsustvovanja bilo kakva estetska ili plastična operacija očiju, kaže za "Nezavisne" Šejla Kararić, suspendovana rukometašica Jedinstvo Atlas Relaxa.

Jedna od najboljih igračica tuzlanskog kluba neočekivano je dospjela u žižu interesovanja bh. javnosti kada ju je ovaj sportski kolektiv suspendovao zbog, kako je istaknuto, samovolje ispoljene uoči premijerligaške utakmice protiv Krivaje u Zavidovićima. Čelnici Tuzlanki pokrenuli su disciplinski postupak protiv igračice zbog, kako su naveli, toga što je rekla da neće putovati u Zavidoviće, jer u Banjaluci, navodno, ima zakazanu estetsku operaciju kod oftalmologa.

Nakon ovih tvrdnji i najave da možda više nikada ne zaigra za Jedinstvo ukoliko se ne izvini (trener Damir Cipurković više ne računa na njene usluge, jer tvrdi da je ostavila saigračice na cjedilu), kontaktirali smo ovoljetno pojačanje Tuzlanki iz prijedorske Mire. Ona ističe da nije istina ono što su trener Damir Cipurković i sportski direktor Elmir Grabčanović iznijeli u medije.

"Na moj račun su iznesene klevete i neistine. Izjava Damira Cipurkovića koju je dao za jedan tuzlanski portal je više žalosna nego smiješna", kaže dvadesetsedmogodišnja rukometašica i dodaje:

"Razlog mog odsustva jeste zakazana operacija laserskog skidanja dioptrije koju imam zbog kratkovidosti, ali koja je praćena astigmatizmom, koji mi je i pravio najveći problem. Naravno, posjedujem dokaze i zbog toga mi i nije jasno da su se obratili medijima rekavši da je u pitanju estetska operacija, a kasnije su je mediji prekvalifikovali u plastičnu operaciju očiju. Operacija je bila isključivo iz zdravstvenog razloga, s obzirom na to da se nisam mogla nositi sa glavoboljama i drugim raznim poteškoćama s kojim sam se borila, kako na terenu tako i van njega", objašnjava Kararićeva cjelokupnu situaciju.

Ova Prijedorčanka tvrdi da je trenera i sportskog direktora upoznala s tim da ima zakazanu operaciju.

"Istina je da su me pustili da ostanem kući nakon odigranog prvog kola u Prijedoru jer imala sam zakazan ljekarski pregled. Objasnila sam im da imam zakazanu operaciju pet dana prije mog odlaska i oni su mi rekli da Uprava na to neće odreagovati pozitivno i da ću biti suspendovana. Rekli su mi da Uprava ne želi nikoga da čeka 14 dana, da niko nije vrijedan čekanja, pa ni ja, iako sam im u tom trenutku bila, kako oni kažu, drugi najbolji strijelac ekipe", priča Šejla.

Naša sagovornica ističe da je sama suspenzija ne boli toliko koliko izjave i medijski naslovi.

"Nije problem što su odlučili da me suspenduju, jer ja preko svoje odluke nisam htjela preći iako su mi predlagali da operaciju odložim za mjesec dana. Treneru nisam dužna nikakvo izvinjenje s obzirom na to da niti jedna ružna riječ ili neprihvatljivo ponašanje s moje strane nije bilo upućeno prema njemu, kao i ni prema igračicama. S njima se redovno čujem, zavisno od obaveza, one su mi jedine podršku i dale nakon mog odlaska iz kluba. Nakon neriješenog ishoda u Zavidovićima, gdje su očekivali pobjedu, sav fokus na taj 'neuspjeh' usmjerili su prema meni medijskim eksponiranjem. Uprava mi se nije obratila ni usmeno ni pismeno", rekla je Šejla i za kraj dodala:

"Poslije svega želim ovako javno da kažem da svojim saigračicama želim sve najbolje, uz što manje povreda i da titulu odnesu u Tuzlu", zaključila Kararićeva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije