Rukomet

Sutra odluka o šampionu BiH

Sutra odluka o šampionu BiH
Sutra odluka o šampionu BiH

Rukometaši Borac M:tela i Izviđač Central osiguranja nastavljaju borbu za titulu prvaka BiH, a odluka o šampionu pašće sutra.

Oba tima imaju po devet bodova uoči posljednjeg, šestog kola Lige za prvaka u kojem će Borac gostovati Vogošća Poljine Hillsu, a Izviđač CO Konjuhu. Borac je u srijedu na svom terenu savladao Konjuh 31:24 (16:11).

"Dobro je bilo, ali previše smo željeli da u prvih 20 minuta napravimo 10 golova razlike i zbog toga smo pravili puno tehničkih grešaka, što nam se nije dešavalo protiv Vogošće i Izviđača. Ipak, kontrolisali smo meč sve vrijeme, jasno je da smo u naletu dobre igre i energije tako da smo dobro odradili posao. Zadovoljan sam, kako ne bih bio zadovoljan. Moji igrači su još jednom pokazali da imaju kvalitet da na kraju sezone podignu šampionski pehar", rekao je Đurković.

Najefikasniji u banjalučkom timu bili su Danijel Vukićević sa devet golova i Mirko Majić sa osam, dok je na golu odličan bio Milan Kosanović (devet odbrana, jedan sedmerac). U Konjuhu su se istakli Davor Kadić (šest golova) i Enes Sirćo (10 odbrana, 1 sedmerac). Trener Konjuha Bojan Unčanin rekao je da je nekim segmentima igre zadovoljan i dodao:

"Kada smo prišli na - 4, Borac je preuzeo sve u svoje ruke, a mi nismo imali snage da se vratimo. Na našu igru je uticao malo umor, ali i činjenica da smo nastupili sa jednim golmanom."

Izviđač je u Ljubuškom savladao Vogošću 41:31 (16:11). U ekipi Vogošće najefikasniji je bio Anes Bečić sa sedam golova. Ante Grbavac je za domaći tim postigao devet golova, dobru partiju pružio je golman Marko Ivanković (16 odbrana, jedan sedmerac), a trener Zdenko Grbavac je konačno zadovljan onim što je pokazao njegov tim.

"Zadovoljan sam igrom, naravno i pobjedom, i sada ostaje žal što nismo ovako igrali prethodne dvije utakmice. Imali smo potpuno drugačiji pristup utakmici nego ranije, nismo dozvolili Vogošći da igra svoju igru i to je dalo rezultat. Sada treba da se pripremimo za subotu i meč u Živinicama protiv Konjuha. Pokušaćemo pobijediti i čekaćemo rezultat duela Vogošća - Borac", rekao je Grbavac.

Borac je u boljoj poziciji od Izviđača jer, ukoliko oba tima budu imala isti broj bodva, odlučuje međusobni skor, a tu su Banjalučani bolji. Teoretske šanse za titulu ima i Konjuh, kojem je potreban poraz Borca i pobjeda nad Izviđačem od 19 i više golova razlike. Rezultati 5. kola: Borac - Konjuh 31:24, Izviđač - Vogošća 41:31. Parovi 6. kola (27. maj): Konjuh - Izviđač, Vogošća - Borac

Liga za prvaka

1. Borac M:tel    5       3       0       2       153:130     9

2. Izviđač   5       3       0       2       146:139     9

3. Konjuh  5       2       0       3       110:118     6

4. Vogošća (-1)   5       2       0       3       107:129     5

Zrinjski protiv Borca

U polufinalu Kupa BiH za rukometaše sastaće se Zrinjski - Borac i Maglaj - Izviđač. Tako je odlučio žrijeb koji je održan u Ljubuškom na poluvremenu susreta između Izviđača i Vogošće. Odranije je bilo poznato da će domaćin ovogodišnjeg fajnal fora najmasovnijeg takmičenja u BiH biti Mostar. Polufinalni mečevi igraju se 3. juna, dok je za 4. jun zakazano veliko finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije