Rukomet

Tahirović: Juniori neće igrati kvalifikacije jer nemamo novca

Tahirović: Juniori neće igrati kvalifikacije jer nemamo novca
Tahirović: Juniori neće igrati kvalifikacije jer nemamo novca

Prethodnih dana pojedini mediji u BiH prenijeli su informaciju da Rukometni savez BiH ove godine nije prijavio juniorsku rukometnu reprezentaciju na kvalifikacioni turnir za Svjetsko prvenstvo.

Enid Tahirović, potpredsjednik RS BiH je za "Radiosarajevo.ba" govorio o konkretnim razlozima zašto mladi rukometaši neće ove godine u kvalifikacije.

"Iskreno da vam kažem, kad vidim neke tekstove koji su izašli posljednjih dana pitam se da li ti pojedini ljudi koji pišu znaju gdje mi, kako i na koji način živimo i preživljavamo u ovoj državi, glede finansija. Juniorska reprezentacija nije prijavljena iz jednog jednostavnog razloga što mi ne raspolažemo nekim ogromnim novcima, što je općepoznata činjenica", rekao je Tahirović za Radiosarajevo.ba.

Igrači koji bi nastupili u juniorskoj selekciji već su na pragu prelaska u seniorsku selekciju i to je jedan dodatni razlog neprijavljivanja njih za kvalifikacije.

"Mi smo odlučili da juniorsku reprezentaciju ne prijavimo za to takmičenje zato što smo mi, iz te generacije koja u junu prelazi u seniore, dobili pet-šest igrača i nismo vidjeli neku šansu da eventualno oni uspiju u tim kvalifikacijama. Oni su igrali kvalifikacije za prvenstvo u aprilu mjesecu u Brčkom, gdje smo bili domaćini pa se opet nismo kvalifikovali", ističe Tahirović govoreći o potencijalu juniorske selekcije i razlozima zašto ova selekcija neće biti u kvalifikacijama za SP.

Novac je, ipak, glavni razlog neprijavljivanja ove selekcije, te zbog toga BiH neće imati svoje predstavnike na SP-u u Alžiru.

"Kvalifikacije bismo najvjerovatnije igrali negdje u gostima i potrošili nekih 50-60 hiljada, koje nismo željeli da potrošimo na ekipu koja je već dala igrače nego smo odlučili da te novce ubuduće investiramo u novu generaciju, koja će se odmah iz ovih kvalifikacionih utakmica samostalno formirati. Ubuduće ćemo razmisliti o svakom trošenju novca na kvalifikacije, kako bi ulaganja bila što efikasnija i pravilno raspoređena", zaključio je svoju izjavu Tahirović.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije