Rukomet

Tatjana Džebo: Danju trenira, a noću uči

Tatjana Džebo: Danju trenira, a noću uči
Foto: N.N. | Tatjana Džebo: Danju trenira, a noću uči

Formiranje ženske juniorske rukometne reprezentacije BiH probudilo je nadu u bolje sutra ženskog bh. rukometa. Nakon dugog niza godina bh. rukometašice učestvovaće na jednom zvaničnom takmičenju i tako se vratiti na evropsku mapu.

Selektorica Kornelija Rajković-Leko je objavila širi spisak igrača za međunarodni IHF/EHF turnir "Ženski trofej", koji će biti održan krajem narednog mjeseca. Na spisku se našla i članica ŽRK Ilidža Tatjana Džebo. Radi se o perspektivnoj rukometašici koja je prve korake naučila u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, čije boje je branila punih sedam godina. Prošle sezone se odlučila da promijeni sredinu i pridruži se Ilidžankama.

"Rukometom se bavim već osam godina, a velike zasluge za ono što danas radim ima moj prvi trener Boris Jolić. Sa 15 godina sam bila kapiten Slavije, igrala sam omladinsku ligu i tog perioda rado se sjećam. Prošle sezone dobila sam poziv Ilidže, koji sam prihvatila. Sjajno sam prihvaćena od svih ljudi u klubu, a od dolaska mnogo sam napredovala na poziciji desnog krila i desnog beka", kaže Džebo.

Ilidžanke su ispunile cilj za ovu sezonu, obezbijedile su opstanak u društvu najboljih, a veliki doprinos tome je dala Tatjana, koja je jedna od najmlađih u ekipi.

"Zagarantovano nam je igranje u eliti i naredne sezone. Možemo biti zadovoljni rezultatima. Što se mene tiče, takođe sam zadovoljna s obzirom na to da sam najmlađa igračica koja ima redovnu minutažu na svim utakmicama", ističe talentovana igračica.

Njene igre nisu ostale nezapažene pa je dobila poziv stručnog štaba bh. reprezentacije na prvo okupljanje juniorske selekcije krajem mjeseca u Grudama. Jedna od rijetkih ljevakinja u novoformiranoj selekciji se nada da će uspjeti ući i na uži spisak.

"Drago mi je da sam upala na širi spisak, a nadam se da ću biti i na onom konačnom. Formiranje reprezentacije sigurno je veliki korak za ženski rukomet u BiH. Mislim da imamo kvalitetnu selekciju i da ćemo moći napraviti nešto više na turniru u Tuzli", naglašava nekad najbolja rukometašica Istočnog Sarajeva.

Iako je ženski rukomet i dalje na niskim granama u BiH, Tatjana se i dalje namjerava ozbiljno baviti ovim sportom. Uporedo sa treninzima uspješno pohađa i Gimnaziju u Istočnom Sarajevu.

"Želim i dalje da gradim karijeru. Zasad sam fokusirana na Ilidžu, mada je neki cilj odlazak u inostranstvo. Veoma važna mi je i škola. Imam puno obaveza, ponekad je zaista teško. Po danu treniram, a po noći učim. Ponekad izostanem sa nastave, ali profesori imaju dosta razumijevanja i ovim putem im  zahvaljujem", zaključila je učenica trećeg razreda Gimnazije u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije