Rukomet

Tatran odbranio titulu u Doboju

Tatran odbranio titulu u Doboju
Tatran odbranio titulu u Doboju

DOBOJ - Rukometaši Tatran Prešova odbranili su titulu na 46. izdanju Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2014".

Slovački predstavnik je u finalnoj utakmici igranoj u subotu naveče savladao poljski Azoti, koji s klupe predvodi selektor najbolje muške rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković.

Tatran je bolje otvorio susret i poveo 6:3. Međutim, Markovićevi igrači potom prave seriju od pet golova za vođstvo 8:6 i prednost drže do poluvremena (15:14). Slovaci su bolje otvorili nastavak meča, te napravili prednost od 21:19, koju su bez većih poteškoća držali do samog kraja za konačnih 30:24.

Iako nije uspio podići pobjednički pehar, rukometaš vicešampiona Azotija i bh. reprezentativac Nikola Prce ponio je epitet najboljeg igrača turnira.

"Izuzetna čast je bila, prije svega, igrati na jednom ovako uglednom i jakom turniru. Čestitke organizatorima na uloženom trudu, tim prije jer su ove godine iz poznatih razloga nažalost imali puno teži posao nego ranije. Ipak, sve je bilo besprijekorno", kazao je Prce i dodao: "Izgubili smo u finalu. Nismo uspjeli izdržati do kraja, ali ponosan sam na titulu najboljeg igrača jer smatram da je konkurencija bila zaista jaka."

Njegov saigrač Przemujslav Krajevski najbolji je strijelac i najbolje lijevo krilo turnira, dok se u odnosu na ostale na desnom krilu istakao Milan Đukić iz Borca. Najbolji srednji bek je Kamel Alovini iz Esperance, desni bek Dainis Kristopans iz Tatran Prešova. Tabem Janjaovi iz Esperance je najbolji lijevi bek turnira, dok je najbolji pivot Tolga Ozbahar iz Bešiktaša.

Prvim golmanom turnira proglašen je Tatranov Jakub Krupa. Najmlađi igrač je Radoslav Škrga iz Dervente. Trofej za fer-plej dobila je ekipa Azoti, dok je nagrada za afirmaciju i promociju turnira pripala Alenu Petkoviću.

Zbog vremenskih neprilika Izvršni odbor turnira "Doboj 2014" je donio odluku da se ove godine ne odigra utakmica za treće mjesto između Esperence iz Tunisa i reprezentacije Irana.

"Odlučili smo da ekipe Esperence i Irana podijele treće mjesto i novčanu nagradu u visini od 5.000 evra. U dogovoru i koordinaciji s gradskim vlastima, kao generalnim pokroviteljom, učinili smo nadljudski napor da se finalna utakmica održi u predviđenom terminu", rekao je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora turnira.

Plasman

Ove godine u Doboju je nastupilo osam ekipa.

Peto mjesto osvojila je Metaloplastika iz Šapca, koja je savladala turski Bešiktaš (27:26), dok je u meču za sedmu poziciju identičnim rezultatom banjalučki Borac pobijedio Derventu.

Uvertira finalu bila je revijalna utakmice pionira domaće Sloge i Žepča. Mlade Dobojlije, koji su aktuelni šampioni Republike Srpske i vicešampioni BiH, trijumfovali su sa 16:10.

Dobojski TV turnir prvi put je održan 1965.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije