Rukomet

Tatran pobjednik TV turnira šampiona

Tatran pobjednik TV turnira šampiona
Foto: Ilustracija | Tatran pobjednik TV turnira šampiona

Slovački Tatran osvojio je jubilarni 50. turnir zahvaljujući sjajnoj odbranu koju su igrali 60 minuta. Strijelce je predvodio najbolji lijevi bek turnira Dominik Krok koji je postigao deset golova i bio nerješiva enigma za rivala.

Pobjedniku je pripala novčana nagrada od 10 hiljada evra, dok su Novosađani morali da se zadovolje sa 7.500. Tatran je došao do trećeg trofeja u Doboju. Ostvarili su sve pobjede i na pehar preuzeli od danskog Koldinga koji je ove godine značajno podmladio sastav.

"Hvala domaćinima što su nas ponovo pozvali. Utakmica je bila specifična, trajala je dugo. Bilo je više brisanja poda nego igra. Zadovoljni smo pobjedom i osvojenim peharom", rekao je rukometaš Tatrana Martin Stranovski.

Najbolji igrač turnira je Lukaš Urban iz pobjedničke ekipe. Odigrao je veoma dobar turnir.

"Igrali smo dobro. Drago mi je što sam dobio priznanje za najboljeg igrača. Krok je odigrao sjajno, ali mi je tim na prvom mjestu", rekao je Urban.

Najbolji golman je Svetislav Verkić iz Vojvodine koji je pružio dobru partiju i u finalu.

"Imamo mladu ekipu. Drago mi je što smo pružili otpor Tatranu, jer se još uigravamo i vjerujem da ćemo svakim danom biti sve bolji", rekao je Verkić.

Idealni tim pored Urbana čine još tri igrača Tatrana. Među njima je i Krok, kao najbolji strijelac, te Bruno Butorac koji čine bekovsku liniju. Na desnom krilu je Martin Stranovski takođe iz Tatrana, pivot Vojvodine i bivši igrač Borca Goran Trkulja je najbolji pivot. Poziciju desnog krila u idealnoj ekipi popunio je Andrea Mihaljčea iz Steaue.

(ATV)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije