Rukomet

Terzić: Ozbiljno smo shvatili turnir

Terzić: Ozbiljno smo shvatili turnir
Terzić: Ozbiljno smo shvatili turnir

VESPREM - Rukometaši MKB-MVM Vesprema pobjednici su četvrtog izdanja SEHA lige.

U finalu završnog turnira, koji je održan u Vespremu, savladali su bjeloruskog šampiona Meškov Brest sa ubjedljivih 32:21. Sjajan rukomet koji je prikazan tokom turnira, koji je u nedjelju okončan, dokaz je da regionalna liga ide u pravom smjeru i da bi za koju godinu definitivno mogla biti najjača liga u Evropi, javlja novinar "Nezavisnih" iz Vesprema.

Ispostavilo se da su najbolji i najneizvjesniji susret turnira odigrali u polufinalu MKB Vesprem i PPD Zagreb, dva tima koja su najviše pokazala. Upravo su Zagrepčani u borbi za treće mjesto savladali skopski Vardar sa 26:23, i tako potvrdili da se pod vodstvom Veselina Vujovića nalaze u sjajnoj formi.

Samo finale nije donijelo previše uzbuđenja, jer Vesprem našeg reprezentativca Mirsada Terzića potvrdio je svoju klasu. Samo prvih petnaestak minuta Meškov, za koji igra drugi bh. reprezentativac Ivan Karačić, uspijevao je parirati raspoloženom domaćinu. Nakon rezultata 6:6 u 15. minuti uslijedila je prva serija Vesprema nakon koje su poveli sa četiri razlike (10:6). Do odlaska na odmor prednost su povećali na plus pet (14:9), a u drugom dijelu samo nastavili gdje su stali. Iz minute u minut Vesprem je dizao svoju prednost da bi na kraju potpuno razbio rivala i slavio sa ogromnih 11 razlike (32:21). Ipak, Meškov je svoj limit dostigao senzacionalnim trijumfom u polufinalu protiv velikog favorita Vardara.

Terzić se nije upisao u strijelce, ali je bio sjajan u odbrani Vesprema. Najefikasnija bila su krila Gašper Marguč sa devet i Kristian Ugalde sa osam golova. Na golu je briljirao Rolan Mikler, koji je upisao 14 odbrana. Na drugoj strani Rastko Stojković je postigao osam, a Dmitri Nikulenkau pet. Naš Karačić jednom je zatresao mrežu Vesprema.

"Ozbiljno smo shvatili ovaj završni turnir i to nam se na kraju isplatilo. Vesprem ne voli gubiti, posebno ne na domaćem terenu. Željeli smo potvrditi da smo veliki klub sa ogromnim ambicijama i u tome smo uspjeli. Nakon tijesnog i teškog tijumfa u polufinalu protiv Zagreba bili smo mnogo rasterećeniji pred finale. Ispostavilo se da imamo svoj dan i Meškov jednostavno nije imao nikakvih šansi. Ovo nam je prvi ovosezonski trofej i sada želimo nastaviti dalje ka ostvarenju naših ciljeva. Odužili smo se našim sjajnim navijačima, koji su još jednom pokazali koliko vole rukomet", rekao je Terzić.

I njegov trener Španac Karlos Ortega bio je jako zadovoljan nakon finalne utakmice i prvog trofeja u ovoj sezoni.

"Naš golman je bio fenomenalan u finalu, a onda je mnogo lakše igrati kada imate nekoga tako dobro raspoloženog. Malo su nas iznenadili njihovom 5-1 odbranom, ali smo se brzo adaptirali i potpuno zasluženo slavili. Imamo samo jedan dan za slavlje, jer nas čeka težak raspored, ali jako sam zadovoljan i sretan što smo osvojili trofej SEHA lige", kazao je Ortega.

Mnogo zanimljivija bila je borba za treće mjesto u kojoj je na kraju slavio hrvatski šampion. U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se sa neriješenih 20:20. U završnici se Zagreb bolje snašao i zasluženo slavio sa 26:23. Najbolji u pobjedničkom sastavu bili su Ilija Brozović i Sandro Obranović sa po pet golova, dok se naš Duško Čelica jednom upisao u strijelce. Kod Vardara najefikasniji bio je Dobrivoje Marković sa pet golova.

Na kraju vrijedi naglasiti kako je finalni turnir SEHA lige fenomenalno organizovan, te da je evidentan napredak ovog takmičenja u svakom smislu. Od organizacije do kvaliteta ekipa koje u njemu igraju. Posebno su impresivni bili ljubitelji rukometa u Vespremu, koji su čak i prvog dana kada su se igrala "mala polufinala" ispunili dvoranu i napravili lijepu rukometnu atmosferu. O utakmicama Vesprema da i ne pričamo, na njima je vladala sjajna atmosfera, a cijeli turnir protekao je bez i najmanjeg incidenta.

Rodrigez MVP turnira

Španac Čema Rodrigez, srednji bek MKB Vesprema, proglašen je za MVP-a (najkorisnijeg igrača) finalnog turnira SEHA lige. Proglašena je i najbolja sedmorka turnira u kojoj su: Roland Mikler (golman, MKB Vesprem), Radoslav Antl (lijevo krilo, Tatran Prešov), Gašper Marguč (desno krilo, MKB Vesprem), Sandro Obranović (lijevi bek, PPD Zagreb), Dmitri Nikulenkau (srednji bek, Meškov Brest), Laslo Nađi (desni bek, MKB Vesprem), Rasto Stojković (pivot, Meškov Brest).

Svi pobjednici SEHA lige

2011/12 - Vardar

2012/13 - Zagreb

2013/14 - Vardar

2014/15 - MKB Vesprem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije