Rukomet

Terzić: Svejedno s kim ćemo igrati

Terzić: Svejedno s kim ćemo igrati
Terzić: Svejedno s kim ćemo igrati

Barselona, Vesprem, Vive Kielce i Kil će se na fajnal foru u Kelnu 30. i 31. maja boriti za titulu šampiona Evrope u rukometu.

S obzirom na to da je prošlogodišnji šampion Flensburg ispao još u osmini finala, jasno je da će Stari kontinent dobiti novog vladara klupskog rukometa. Proteklog vikenda odigrani su revanš susreti četvrtfinala i nije bilo nikakvih iznenađenja. Mađarski šampion Vesprem je odigrao sjajnu utakmicu pred domaćim navijačima i već nakon uvodnih minuta bilo je jasno da bogati Pariz Sen Žermen nema previše šanse. Na kraju je bilo ubjedljivih 34:28 za Vesprem te drugi uzastopni plasman na završni turnir. Momir Ilić postigao je sedam, a Renato Sulić pet golova. Bh. reprezentativac Mirsad Terzić je bio sjajan u odbrani, a jednom se upisao i u strijelce. Na drugoj strani gotovo savršenu partiju pružio je Danac Mikel Hansen, koji je iz 17 pokušaja postigao 15 golova. 

Pred Terzićem je duga šansa da pokuša uloviti naslov šampiona Evrope. Za njega bi to bila kruna karijere, tokom koje je, uz 123 utakmice za BiH, nastupao za Željezničar, Izviđač, Zagreb, Celje i Vesprem.   

"Odigrali smo stvarno dobru utakmicu. Atmosfera je bila prava vespremovska i PSŽ nije imamo nikakve šanse. Oni su skup izuzetno kvalitetnih individualaca, ali ne i ekipa. Zbog toga se dešava da u svakoj utakmici iskoči drugi igrač. Ovog puta to je bio Hansen, koji je zaista sjajno igrao, ali pobijedio je timski rukomet. Sada se okrećemo obavezama u mađarskom kupu i prvenstvu i čekamo žrijeb polufinala. Tu čovjek ne može biti pametan i reći da nekog želi ili ne želi za rivala. To je turnir na kojem će igrati četiri najbolja evropska kluba, tako da je svejedno s kim ćemo igrati u polufinalu", kaže Terzić.

Druga dva bh. reprezentativca Duško Čelica sa PPD Zagrebom i Vladimir Vranješ sa Pik Segedom neće imati priliku da osjete čari igranja na fajnal foru. Zagrepčani nisu imali nikakve šanse protiv Barselone, a ni Pik Seged u revanšu kod Kila (23:31). Vive Kielce je, kao i u Skoplju, savladao Vardar sa dva razlike. Nakon 22:20 u nedjelju u Poljskoj je bilo 33:31, pa je tako Talant Dujšebaev nadmudrio tim svog sina Aleksa i odveo Kielce, nakon 2013., na drugi fajnal for. Upravo je mladi Dujšebaev sa devet golova bio nerješiva enigma za odbranu Kielca. No, s druge strane su sjajni bili Karol Bilecki sa osam i Mihal Jurecki sa šest golova.

Rezultati četvrtfinala: Vesprem - PSŽ 34:28 (prvi meč 24:24), VIVE Kielce - Vardar 33:31 (22:20), Barselona - PPD Zagreb 43:21 (25:23), Kil - Pik Seged 31:23 (29:31). Žrijeb parova polufinala je sutra u 11.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije