Rukomet

Terzić bi na krov Evrope

Terzić bi na krov Evrope
Terzić bi na krov Evrope

Završni turnir Lige šampiona za rukomtaše na programu je 30. i 31. maja u Kelnu, a biće to prilika da bh. rukometaš Mirsad Terzić sa svojim MKB-MVM Vespremom zaokruži sjajnu sezonu.

Osvojili su sve što se može, mađarsko prvenstvo i kup, te SEHA ligu, a sada žele to upotpuniti evropskim tronom.

Na putu do vrha Evrope stoji im njemački Kil u polufinalu, a ukoliko prođu - pobjednik drugog duela Barselone i Vive Kielca. I prošle sezone Vesprem je na fajnal foru igrao s Kilom za ulazak u finale, ali je poražen 26:29. Sada ima priliku da se revanšira "zebrama".

"Drugu godinu zaredom smo na fajnal foru, dakle za nas jedno iskustvo više. Mogu reći da su i očekivanja veća nego prvi put. Ne bez razloga, jer smo sazreli. Nikada još nismo saprali taj neki gorak okus koji je ostao nakon prošlog fajnal fora, jer smo svjesni da smo mogli puno više. Htjeli smo brzo riješiti utakmicu s Kilom. Nismo se uspjeli rezultatski odvojiti i odmah smo pali. To nam se ovoga puta neće desiti", priča Terzić i nastavlja:

"Nešto smo se drugačije spremali nego prošle sezone, ali to su neki detalji koje ćemo zadržati za sebe i teren. U svakom slučaju imamo alternative za slučaj da nešto krene po zlu. Naravno, naš najveći adut je odbrana i golmani i tu nema nikakvih tajni. Važno je da u napadu ne gubimo lopte i ishitreno šutiramo, jer to Kil surovo kažnjava iz kontre. U prošlogodišnjem polufinalu pola golova smo primili iz kontre, pa samo minus tri na kraju i nije bio loš rezultat. Moramo igrati agresivnu odbranu svih 60 minuta i pametno napadati. Ako odigramo kako znamo mislim da ćemo se plasirati u finale, a onda tamo šta bude."

Terzić kaže da je osjećaj sjajan pred novi nastup na fajnal foru, turniru koji okuplja četiri najbolja evropska kluba, pa logično i najbolje rukometaše.

"Imamo zaista odličnu sezonu i još pred nama šansu da je krunišemo najvrednijim trofejom. Lično se odlično osjećam pred polazak u Keln, a i u cijeloj ekipi je sjajna atmosfera. Puni smo samopouzdanja, ove sezone smo samo dva puta poraženi, i to od Vardara i Rajn-Nekar Levena u utakmicama koje su za nas bile rezultatski potpuno nebitne. Imamo jedinstvenu priliku da sve to zaokružimo u Kelnu, a zna se s čim bismo bili zadovoljni, to je vrh Evrope. Naravno, prvi cilj nam je da preko Kila dođemo u finale i na to smo fokusirani", zaključuje Terzić.

Iste šanse "Barsi" i Kielceu

U drugom polufinalnom paru mnogi rukometni poznavaoci, ali i ljubitelji, smatraju da je Barselona veliki favorit. Terzić, ipak, nije takvog mišljenja.

"Barselona je stvarno velika ekipa i igra dobar rukomet, ali u jednoj utakmici je sve moguće. Kielce je izuzetno jak tim. Istina, imaju nekih problema s povredama, ali je Talant Dujšebaev sve to uspješno riješio i iskombinovao kako treba. Mislim da će to biti jako zanimljiva utakmica, kao i naša. Nikome ne dajem neku veliku prednost pred početak susreta, čak mislim da su im šanse za finale podjednake", rekao je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije