Rukomet

Težak žrijeb za šampiona Evrope

Težak žrijeb za šampiona Evrope
Težak žrijeb za šampiona Evrope

Rukometaši Flensburga, aktuelnog šampiona Evrope, već u osmini finala sastaće se sa velikim rivalom iz Bundes lige, a riječ je o Kilu, jednom od glavnih favorita za osvajanje ovosezonskog izdanja Lige šampiona.

S obzirom na to da se radi o reprizi prošlosezonskog finala, jasno je da žrijeb, koji je danas održan u Beču, definitivno nije bio naklonjen niti jednom od dva spomenuta kluba.

Uz ovaj par, jako zanimljiv bi mogao biti i dvomeč francuskih klubova Dankerka i Pariz Sen Žermena. Aktuelni šampion Francuske se dosta sretno našao u osmini finala, dok su "sveci" ili "milioneri", kako ih sada zovu, iz Pariza očekivano bili drugi u svojoj grupi, odmah iza Kila.

Bh. reprezentativci Vladimir Vranješ i Duško Čelica nisu imali pretjerano sreće u žrijebu sa svojim Pik Segedom, odnosno PPD Zagrebom. Vranješ će sa vicešampionom Mađarske na megdan Rajn-Nekar Levenu, lideru njemačke Bundes lige, trenutno najjače svjetske lige. Jasno je da su "lavovi" veliki favoriti u tom ogledu, ali ako Pik Seged u prvom susretu ostvari povoljan rezultat, u revanšu u Mađarskoj je svašta moguće, jer Vranješ i saigrači igraju odlično ove sezone.

Najteže će biti Čelici sa Zagrebom, jer su za protivnika dobili danski Kolding, u kojem kao trener radi bivši bh. reprezentativac Bilal Šuman. Iako je Veselin Vujović ove sezone napravio odličan posao sa Zagrepčanima, teško je očekivati da mogu eliminisati danskog šampiona. Gol Koldinga brani Kasper Hvid, jedan od najboljih golmana Evrope, a tu su još prekaljeni rukometaši Kim Anderson, Lase Boesen, Torsten Laen, Lar Jorgensen, Bo Spelerberg, te nadolazeća zvijezda danskog rukometa Lase Anderson.

Mirsad Terzić sa MKB Vespremom, koji je bio nosilac, ne bi trebalo da ima previše problema da se preko španskog Naturhausa domogne četvrtfinala.

"Kreće nokaut faza i nema laganog protivnika. Naravno, naše ambicije su da se plasiramo na fajnal for, tako da Naturhaus moramo ozbiljno shvatiti kako bismo napravili sljedeći korak ka cilju. Riječ je o dosta iskusnoj ekipi, koja nije slučajno među 16 najboljih u Evropi. No, bolje je dobiti njih za rivala nego nekoga iz samog vrha. Zbog toga smo i željeli osvojiti prvo mjesto u grupi kako bismo imali nešto lakšeg rivala", kaže Terzić.

Parovi

Prve utakmice igraće se od 11. do 15. marta, revanši između 18. i 22. marta, a sastaju se: Naturhaus - Vesprem, Monpelije - Vive Kielce, Olborg - Barselona, Flensburg - Kil, Dankerk - Pariz Sen Žermen, Visla Plok - Vardar, Zagreb - Kolding, Rajn-Nekar Leven - Pik Seged.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije