Rukomet

Tibor Ivanišević, golman danskog Skjerna za "Nezavisne": Prvo titula pa u Nemačku

Tibor Ivanišević, golman danskog Skjerna za "Nezavisne": Prvo titula pa u Nemačku
Foto: N.N. | Tibor Ivanišević, golman danskog Skjerna za "Nezavisne": Prvo titula pa u Nemačku

Želim da na oproštaju od Skjerna osvojim titulu prvaka Danske, svi sanjamo fajnal for Lige šampiona iako je on sve više realnost, rekao je Tibor Ivanišević, rukometni golman Skjerna i bivši čuvar mreže banjalučkog Borca, koji je nedavno dobio nagradu za EHF igrača marta.

Ivanišević, koji je tek četvrti golman s ovim priznanjem, kaže da ga je nagrada iznenadila.

"Nisam očekivao priznanje. Bio sam sa reprezentacijom Srbije u Nemačkoj kada mi je prišao jedan novinar i rekao da sam dobio nagradu. Velika je čast biti među odabranima, ali, naravno, i velika obaveza", rekao je Ivanišević za "Nezavisne".

On je početkom marta imao 17 odbrana, uključujući sedam odbranjenih sedmeraca, u pobjedi Skjerna nad ekipom Motor Zaporožje, kada je njegov tim izborio plasman u osminu finala Lige šampiona. Pohvale za tu partiju stižu i sada.

"To su jedinstveni momenti u rukometu i lep je osećaj biti zbog takvih stvari u centru pažnje. Nadam se da može da se ponovi takva partija, ali uvek iskoči neko novi sa dobrom partijom i najbitnije je da klub pobeđuje", dodao je Ivanišević.

Ipak, vremena za uživanje i pohvale nema mnogo jer u subotu tim očekuje meč drugog kola Lige za prvaka Prvenstva Danske protiv ekipe Holstebro, a sljedeće sedmice pored utakmice u domaćem prvenstvu prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Nanta.

"Pre utakmice protiv Nanta igramo dve utakmice u danskoj ligi, koja nam je prioritet ove sezone. Znamo ko je Nant. Reč je o veoma dobroj ekipi, koja je u vrhu francuskog rukometa, ali znamo i da ćemo biti spremni za taj meč i da imamo svoje šanse. Dajem blagu ulogu favorita rivalu, neće biti lako, ali daćemo sve od sebe da pobedimo i da se plasiramo na fajnal for. Završnica Lige šampiona je za nas bila san na početku sezone, niko nije očekivao da ćemo doći u ovu fazu, ali je sada realnost. Sam nastup na fajnal foru bio bi izuzetan uspeh", rekao je čuvar mreže danskog kluba.

Za razliku od mnogih drugih klubova, Ivanišević kaže da igrači u Skjernu nisu pod pritiskom Uprave da naprave dobre rezultate.

"Ovde nema pritiska, ali znamo šta nam je prioritet. To je domaće prvenstvo, a Liga šampiona je nešto u čemu uživamo. Voleo bih da se od Skjerna oprostim s titulom, jer smo sve osvojili (Kup i Super kup Danske) osim titule. Prošle godine nam je za malo izmakla", rekao je Ivanišević, koji će na kraju sezone Skjern zamijeniti Veclarom.

Portugal prioritet

Reprezentacija Srbije će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. igrati u grupi sa Hrvatskom, Švajcarskom i Belgijom, odlučeno je u četvrtak žrijebom.

Kvalifikacije počinju krajem oktobra.

"Nema lakih protivnika, važimo za jednog od favorita grupe, ali dug je period do kvalifikacija za EP. Sada nam je prioritet baraž za Svetsko prvenstvo, koji ćemo u junu igrati sa Portugalom. To je važan duel za naš rukomet i nadamo se plasmanu na SP", rekao je Tibor Ivanišević, reprezentativac Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije