Rukomet

Trener Borac M:tela poručio: Možemo u finale

Trener Borac M:tela poručio: Možemo u finale
Trener Borac M:tela poručio: Možemo u finale

Pred rukometašima Borac M:tela je najveći izazov već na otvaranju sezone. Banjalučani su domaćini kvalifikacionog turnira Lige šampiona i ako uspješno preskoče dvije teške prepreke, po prvi put će se plasirati u najeltinije klupsko takmičenje u Evropi.

Šampion BiH se u polufinalu sastaje sa austrijskom Alplom, dok će u drugom meču snage da odmjere holandski Limburg i norveški Elverum.

"Završili smo pripremni period od šest sedmica i mogu da kažem da je ekipa fizički odlično pripremljena. Odigrali smo pet prijateljskih utakmica u kojima smo imali mnogo problema, prije svega sa nedostatkom vođe na terenu. Situacija je sada, nakon dolaska Mladena Bojinovića i Srđana Trivundže, mnogo bolja, osjeća se pozitivna atmosfera u timu i sada sa mnogo više optimizma dočekujemo utakmicu sa Alplom", istakao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

Strateg "crveno-plavi" kaže da su Austrijanci ozbiljna ekipa.

"Alpla igra jaku odbranu 6-0 iz koje postižu dosta golova iz kontri i polukontri. Austrijanci igraju godinama zajedno, dok smo mi značajno promjenili ekipu u odnosu na prošlu godinu. Rekao bih da su šanse 50:50, ali naša prednost je što igramo pred našim navijačima. Puni smo optimizma i vjerujem da možemo u finale, a poslije ćemo da vidimo", dodao je Rađenović.

Susret Borac - Alpla igra se u subotu od 20 časova, dok će meč Liburg - Elverum Početi u 17.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije