Rukomet

Tri bh. kluba u evropskoj akciji

Tri bh. kluba u evropskoj akciji
Foto: Ilustracija | Tri bh. kluba u evropskoj akciji

Zbog nastupa tri bh. kluba u Evropi, za vikend će biti odigrano nepotpuno četvrto kolo Premijer lige za rukometaše.

Rukometaše Konjuha, nakon ubjedljive pobjede u prvom susretu (39:15) očekuje revanš meč drugog kola Čelendž kupa sa kiparskim Prodeftikosom. Duel na Kipru, koji se igra u subotu s početkom u 17.30, trebalo bi da bude samo formalnost za bh. predstavnika.

U nedjelju na evropsku scenu izlaze i rukometaši Vogošće. U okviru istog takmičenja Vogošćani će pred svojim navijačima odigrati dvomeč s ekipom Holona iz Izraela.

"U domaćem prvenstvu igramo dobro, a nastavili smo s kontinuitetom igara u Evropi. Izrael ulaže u rukomet veliki novac u posljednjih nekoliko godina, ali smatram da nas teško mogu eliminisati u dvije utakmice na našem terenu. Pozivam navijače da nas podrže na putu u naredni krug", rekao je kapiten Vogošće Alen Geko. Oba susreta igrat će se u Vogošći, prvi je na programu u nedjelju, u 17.15, dok će se revanš igrati u ponedjeljak, u 19 sati.

Sa velikim nestrpljenjem ljubitelji rukometa u Zavidovićima očekuju nastup Krivaje u Evropi. Naime, u subotu (19 sati) će rukometašice Krivaje, u okviru 2. kola Čelendž kupa, dočekati ekipu Bora iz Srbije, a u domaćem taboru očekuju spektakularnu atmosferu.

"Mislim da ćemo dobro odigrati, pogotovo zato što imamo perfektnu publiku, koja nas bodri svih 60 minuta. Mi smo spremne, srce ćemo ostaviti na terenu", rekla je Ajna Mačak, igračica Krivaje. Ostala dva bh. predstavnika u Čelendž kupu, rukometaši Zrinjskog iz Mostara i rukometašice tuzlanskog Jedinstva direktno su uvršteni u 3. kolo.

Ovog vikenda na programu su mečevi 4. kola Premijer lige u obje konkurencije. Derbi kod muškaraca trebalo je da odigraju Borac i Vogošća, ali ovaj meč je odgođen zbog nastupa Vogošćana u Evropi. Biće veoma zanimljivo u Sarajevu, gdje će Bosna dočekati vodeći tim Izviđača.

Parovi, subota: Sloga - Bosna Visoko (19), Derventa - Slavija (19), Maglaj - Zrinjski (19), Bosna - Izviđač (20), nedjelja: Goražde - Kakanj (19), Borac - Vogošća (19. oktobar). Slobodna je ekipa Konjuha. U ženskoj konkurenciji se sastaju, subota: Jedinstvo - Goražde (15.30), Grude - Neretva (19), Bihać - Katarina (19), nedjelja: Ilidža - Dubica (17), Mira - Hadžići (17), Izviđač - Krivaja (18.oktobar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije