Rukomet

U Slovačku bez bijele zastave

U Slovačku bez bijele zastave
U Slovačku bez bijele zastave

Sa četiri poraza na startu SEHA Gasprom Južni tok lige, rukometaši Borac M:tela otputovali su u Slovačku, gdje ih u subotu (18 časova) očekuje meč sa Tatran Prešovom.

Aktuelni prvak BiH je, uz Nekse, jedina ekipa koja nema niti jednog boda u novoj sezoni, a na gostovanju u Slovačkoj imaće veoma težak zadatak da to promijene.

"Igramo s ekipom koja pripada evropskoj eliti, ali i jednoj od najuigranijih u ovom takmičenju, jer su praktično na okupu četiri-pet godina. Biće jako teško, ali ne idemo da se unaprijed predamo", rekao je Igor Rađenović, trener Banjalučana.

Rađenović će imati velikih problema u sastavljanju ekipe za subotnji meč, pošto neće moći da računa na Duška Hercegovca, Ratka Nikolića i Nemanju Bezbradicu.

"Hercegovac je već duže vrijeme van stroja, a u ovom meču ćemo biti lišeni i usluga povrijeđenih Nikolića i Bezbradice. Nikolić ima problema sa koljenom, dok se Bebradica povrijedio na prošloj utakmici", kazao je Rađenović i nastavio:

"Uz sve to roviti su krila Mirko Mikić i Milan Đukić, koji će ipak biti u stroju. Na put kreće samo 12 igrača, što dovoljno govori o situaciji u kojoj se nalazimo. Dobiće priliku da igraju svi, rezultat je u drugom planu. Treba da budemo svi zdravi i spremni za utakmice sa Vojvodinom i Radničkim u Banjaluci."

Aktuelni prvak Slovačke veliki je favorit u ovom susretu, a to je istakao i Đukić, desno krilo Banjalučana, koji je apostofirao da bi njegov tim bio autsajder čak i da je kompletan.

"I da smo kompletni, imali bismo veoma male šanse za pozitivan rezultat. Tatran Prešov je jedan od kandidata za osvajanje regionalnog takmičenjua, ali nisu baš najbolje startovali, tako da će htjeti što prije da stignu vodeće timove. Biće teško da dođemo do pozitivnog rezultata, ali nećemo se predati unaprijed", izjavio je Đukić.

Parovi 5. kola: Tatran Prešov - Borac M:tel (subota, 18 časova), Vardar - Zagreb (30. septembar), Meškov Brest - Radnički (1. oktobar), Vojvodina - Metalurg (22. oktobar).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije