Rukomet

UO stiže u avgustu

UO stiže u avgustu
UO stiže u avgustu

Izvještajna sjednica Skupštine Rukometnog kluba Bosna BH telekom iz Sarajeva održana je u utorak, a na njoj je, između ostalog, formirana Radna grupa koja će biti zadužena da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima za novi Upravni odbor.

Ovaj proces trebalo bi da bude okončan u narednih 30 dana, pa bi "studenti" tada trebalo da dobiju novo rukovodstvo, bez kojeg su praktično pola godine. U Radnoj grupi će biti Gavrilo Grahovac, Mirsad Purivatra, Kenan Magoda i vjerovatno Damir Hadžić. 

Prisutne na sjednici Skupštine Magoda je i zvanično obavijestio da napušta mjesto direktora kluba jer je pronašao novi posao. Naravno, naglasio je da će i dalje biti na dispoziciji Bosni, ali u smanjenom kapacitetu. Tako će u narednom periodu do izborne sjednice Skupštine i imenovanja Upravnog odbora sav teret posla u klubu na sebe preuzeti Tarik Smajović, generalni sekretar.

"Nadamo se da će Radna grupa u roku od mjesec dana imati prijedlog novog upravnog odbora. Postoje već neke naznake ko će biti u tom rukovodstvu, ali o tome ćemo nakon što Radna grupa završi posao", priča Smajović.

Naravno, delegatima je u utorak predočen i izvještaj o finansijskom poslovanju kluba u sezoni 2011/12, prije svega za period od kada je Bosna bez rukovodstva.

"Trenutno RK Bosna BH telekom ima dug od oko 500.000 KM. Dakle, on je znatno smanjen u proteklih šest mjeseci. Ostali su još neki neriješeni sporovi sa bivšim igračima koji nisu željeli da se dogovore o načinu otplate duga prema njima. No, najveći dio naših dugovanja odnosi se na KSC 'Skenderija'. Tu je situacija potpuno nejasna. Nikada nismo dobili zvanični dokument koliko RK Bosna zaista duguje. Zato smo dobijali neke čudne izvještaje po kojima smo u roku od mjesec dana uspjeli napraviti dug od skoro 200.000 KM, što je nemoguće", zaključuje Smajović.

Narednih dana Bosna BH telekom trebalo bi da zaključi listu pojačanja za sezonu 2012/13. Prema Smajovićevim riječima, dogovor sa Tarikom Vrancem iz visočke Bosne je propao. No, u toku su pregovori sa nekoliko mladih i perspektivnih igrača iz generacije 1992. godište. Do 25. jula za kada je Goran Tomić, šef stručnog štaba, zakazao početak priprema situacija bi trebalo da bude potpuno jasna po pitanju igračkog kadra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije