Rukomet

Umičević: Apel da se Ministarstvo uključi u rješenje problema

Umičević: Apel da se Ministarstvo uključi u rješenje problema
Foto: N.N. | Umičević: Apel da se Ministarstvo uključi u rješenje problema

Marinko Umičević je ponovio da je legalno u subotu izabran za predsjednika Rukometnog saveza RS i zatražio od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS da se očituje po pitanju posljednjih dešavanja u rukometu RS.

Prethodno, u nedjelju naveče saopštenjem se oglasio Rukometni savez RS koji je ponovio stav da ovi izbori nisu u skladu sa Statutom Saveza.

"Apelujem da se Ministarstvo što prije uključi i da presječe, da ne sramotimo dalje rukomet. Nemamo vremena da se prepucavamo preko medija, milion je problema i treba ih rješavati", rekao je Umičević na konferenciji za medije.

Vojislav Rađa, predsjednik Regionalnog rukometnog saveza Doboj, rekao je da je sjednica Skupštine sazvana u skladu sa Statutom i da predsjednik Skupštine sam saziva sjednicu, na prijedlog Upravnog odbora ili na zahtjev 1/3 članova Skupštine, što je sada bio slučaj i dodao:

"Vladimir Branković i ja smo danas, kao dio komisije koja će izvršiti primopredaju, razgovarali sa Elvisom Jaćimovićem, generalnim sekretarom RS RS i sa Slavenom Gostimirovićem, pravnim zastupnikom RS RS i iznijeli odluke sa sjednice. Nadam se da neće biti problema i da će primopredaja dužnosti biti ove sedmice."

RS RS je u saopštenju naveo da je Skupština održana 16. juna u Doboju, za UO, nelegalna, vanstatutarna i sazvana mimo procedura predviđenih Statutuom, te da je pravno neobavezujuća za sve članove RS RS.

Iz Saveza su ponovili da su 14. juna upoznali Ministarstvo i Republičku upravu za inspekcijske poslove RS o vanstatuatrnim aktivnostima predsjednika Skupštine i da očekuju da i oni zauzmu stav po pitanju održane sjednice. I Regionalni rukometni savez Banjaluka je istakao da odluke Skupštine smatra ništavnim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije