Rukomet

Vardar drugi put na tronu

Vardar drugi  put na tronu
Vardar drugi put na tronu

Rukometaši skopskog Vardara drugi put su osvojili pehar regionalne SEHA Gazprom Južni tok lige. U finalu završnog turnira u Novom Sadu, makedonski šampion je u nedjelju naveče savladao bjeloruski Meškov iz Bresta sa 29:27.

Timur Dibirov sa 11 golova bio je najbolji igrač utakmice, ali i završnog turnira. Uz njega vrijedi spomenuti Aleksa Dujšebaeva i Igora Karačića sa po četiri gola. Odličan je bio i golman Aldave Malumbres sa 10 odbrana. Na drugoj strani najbolji su bili Dianis Rutenka sa sedam i Rastko Stojković sa šest golova. Bh. reprezentativci Karačić i Malinović nisu se upisali u strijelce.

"Meškov je igrao sjajno u finalu. Možda su bili malo umorniji od nas, ali bez obzira na to na terenu smo bili prilično podjednaki. Ovo je moj prvi trofej i voma sam sretan i ponosan na svoj tim. Uvjeren sam da ukoliko budemo ovako igrali protiv Flensburga u Ligi šampiona imamo se pravo nadati plasmanu na fajnal for", rekao je španski trener na klupi Vardara.

U Meškovu nisu bili previše razočarani zbog poraza u finalu.

"Bili su bolji i zasluženo slavili. Na nama je da nastavimo vrijedno trenirati i budemo još bolji za narednu sezonu", rekao je Željko Babić, trener Meškova.

Prije finala odigran je susret za treće mjesto u kojem je Zagreb sa 36:28 pobijedio Tatran. Vardar je bio osvajač prvog izdanja SEHA lige, a prošle godine pehar je osvojio CO Zagreb. Upravo su Zagrepčani bili prva prepreka Vardaru na finalnom turniru. Momci trenera Raula Gonzalesa odigrali su fenomenalnu utakmicu i deklasirali velikog rivala sa 30:22. U drugom polufinalu Meškov je tek nakon izvođenja sedmeraca uspio savladali slovački Tatran Prešov sa 31:30. Nakon 60 minuta rezultat je glasio 26:26, a onda je uslijedila "lutrija" u kojoj se bolje snašao tim bh. reprezentativaca Ivana Karačića i Dejana Malinovića.

Pobjedniku 35.000 evra  

Da je ulazak ruskog "Gazrpoma" u projekat SEHA liga pun pogodak, pokazuje i nagradni fond završnog turnira koji je iznosio 80.000 evra. Vardaru je kao pobjedniku pripalo 35.000 evra, Meškovu 25.000, Zagrebu 15.000 i Tatranu 5.000.

Dibirov MVP turnira    

Rus Timur Dibirov, lijevo krilo Vardara, proglašen je za najkorisnijeg igrača (MVP) finalnog turnira. Osim njega u najboljoj sedmorci fajnal fora su: Ivan Pešić (golman, Meškov), Oliver Rabek (lijevi bek, Tatran), Igor Karačić (srednji bek, Vardar), Dainis Krištopans (desni bek, Tatran), Zlatko Horvat (desno krilo, Zagreb) i Rastko Stojković (pivot, Meškov).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije