Rukomet

Vardar mamac za publiku

Vardar mamac za publiku
Vardar mamac za publiku

Nakon dva teška protivnika i dva poraza na startu SEHA lige, rukometaše Borac M:tela očekuje još jedno veliko iskušenje.

U "Boriku", naime, večeras gostuje skopski Vardar, aktuelni šampion regionalnog takmičenja, ekipa koja se ljetos znatno pojačala dolaskom svjetskih zvijezda kakvi su golman Arpad Šterbik i lijevi bek Blaženko Lacković.

"Opet ćemo imati težak zadatak jer je Vardar po kvalitetu odmah iza Vesprema s kojim smo igrali u petak. Pokušaćemo da im pariramo odbranom 5-1, dok u napadu moramo da budemo strpljivi. Riječ je o snažnom protivniku i trudićemo se da pružimo što jači otpor. Sa svim tim zvijezdama skopski tim je mamac za publiku i nadam se da će 'Borik' biti pun", rekao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Igor Rađenović, trener banjalučkih rukometaša.

"Crveno-plavi", na sreću, nemaju povrijeđenih ni bolesnih igrača, pa će Rađenović moći da računa na sve raspoložive snage.

"Kao što je poznato, jedino je Duško Hercegovac van stroja. Ostali su u punom trenažnom procesu".

Vardar je u prva dva kola zabilježio dvije pobjede. Makedonci su na startu nadigrali Vojvodinu u Novom Sadu (26:21), da bi zatim dobili i gradski derbi protiv Metalurga (27:21).

"Nema tu mnogo šta da se kaže. Vardar je odlična ekipa, jedna od najboljih u regionalnom takmičenju i preostaje nam samo da se borimo. Ovom prilikom pozvao bih i naše navijače da u što većem broju dođu u 'Borik' i pomognu nam da se renomiranom protivniku suprotstavimo onako kako priliči imenu i tradiciji Borca", izjavio je Stefan Janković, srednji bek šampiona BiH.

Susret Borac M:tel - Vardar igra se u 20 časova, a danas je na programu još jedan meč u kojem će Radnički dočekati Vojvodinu (19 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije