Rukomet

Vardar ponovo na vrhu

Vardar ponovo na vrhu
Vardar ponovo na vrhu

BEOGRAD - Ekipa iz Skoplja savladala je Brest Meškov u odličnom finalnom meču sa 29:27 (14:15) i okitla se se titulom ovogodišnjeg šampiona.

Više od 3.000 ljudi bilo je u „Spensu“ kako bi, zajedno sa Vardarom proslavilo njihovu novu titulu. Po završetku meča proglašena je i najbolja sedmorka, a proglašenje su pratili audio i vizuelni efekti, javlja Sportal.rs.

''Brest Meškov je odigrao odlično, možda su bili malo umorni, ali čak i tako - bili smo jednaki na terenu. Ovo je moja prva titula i vrlo sam srećan zbog toga, ali i ponosan na svoju ekipu'', rekao je trener Vardara, Raul Gonzales.

''Moja ekipa je odigrala perfektno. I zato želim da kažem da ko hoće da osvoji SEHA ligu - treba da dođe u Vardar'', kaže golman makedonske ekipe, Strahinja Milić.

Najbolji pivot turnira, Rastko Stojković kaže da su golmanu imali glavne role.

''Mislim da su u ovoj utakmici njima mnogo značili golmani. Borili smo se ravnopravno do 50. minuta, ali poslIJe toga su oni pokazali da su jači'', rekao je Stojković, dok je strateg Brest Meškova, Željko Babić čestitao protivniku. ''Oni su danas dominirali, a nama ostaje da se spremamo za sljedeću godinu'', kaže Babić.

Za najboljeg golmana proglašen je čuvar mreže Brest Meškova, Ivan Pešić. Najbolje lijevo krilo i MVP turnira je Timur Dibirov iz Vardara, najbolji lijevi bek Oliver Rabek (Tatran), najbolji srednji bek Igor Karačić (Vardar), desni bek Dainis Kristopans (Tatran), desni bek Zlatko Horvat (CO Zagreb), i najbolji pivot Rastko Stojković iz Brest Meškova. Prošlogodišnji pobjednik SEHA lige, CO Zagreb, uspio je da ostane na podijumu pobjedivši Tatran Prešov sa 36:28 i zauzevši tako bronzanu poziciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije