Rukomet

Večeras revijalni susret rukometašica Srbije i Srpske

Večeras revijalni susret rukometašica Srbije i Srpske
Večeras revijalni susret rukometašica Srbije i Srpske

Atraktivne poteze i majstorije svjetskih asova zaljubljenici u rukomet očekuju da vide večeras u Banjaluci, gdje će se sastati vicešampionke svijeta, rukometašice Srbije, i reprezentativke Republike Srpske.

Prijateljska i humanitarna utakmica biće igrana u dvorani "Borik" (18 časova), a za mlade rukometašice Srpske ovo je veliki dan jer će imati priliku da odmjere snage sa vicešampionkama svijeta. One će jedno poluvrijeme biti pojačane Andreom Lekić i Sanjom Damnjanović, reprezentativkama Srbije, koje su porijeklom s ovih prostora.

"Iako u ovakvim mečevima rezultat nije u prvom planu, sa Lekićevom i Damnjanovićevom dobijamo mnogo na kvalitetu i vjerujem da možemo da pružimo dostojan otpor selekciji Srbije. Utakmica je prije svega nagrada za djevojke koje se bave rukometom u RS jer je ovo jedna od rijetkih prilika da izađu iz anonimnosti", rekao je Rade Unčanin, selektor Srpske.

Utakmicu s nestrpljenjem čeka Damnjanovićeva, koja je juče istakla:

"Drago mi je što smo ponovo na okupu. Utakmicom sa Republikom Srpskom pišemo istoriju i ponosna sam zbog toga. Posle prijateljskog susreta u Banjaluci putujemo u Umag na Kroacija kup. Cilj nam je plasman na Olimpijske igre, ali prvi korak je Evropsko prvenstvo (od 7. do 21. decembra) i svaka devojka to jedva čeka".

Saša Bošković, selektor Srbije, takođe je srećan što će utakmica biti odigrana.

"Ponosan sam što idemo u Banjaluku. Navijači iz RS su dolazili i navijali za naše devojke tokom SP, i zaslužili su da vide vicešampionke sveta. Nadam se da će biti pun 'Borik'", izjavio je Bošković, a prenio Tanjug.

Susret Srpske i Srbije je dio nastavka saradnje dva saveza, s obzirom na to da su rukometaši Srbije u junu gostovali u Banjaluci.

"Dugo smo čekali priliku da odigramo meč sa selekcijom Srbije i konačno dočekali. Vjerujem da će publika prepoznati važnost ove utakmice, a i da će dolaskom u 'Borik' pokazati koliko voli Srbiju", istakao je Zdravko Milićević, predsjednik Rukometnog saveza RS.

Dan kasnije, u 11 časova, prijem za rukometašice Srbije organizovaće Milorad Dodik, predsjednik RS.

Pomoć sestrama Gajić

Prijateljska utakmica Srpske i Srbije imaće humanitarni karakter pošto će 50 odsto prihoda od ulaznica biti uplaćeno za pomoć sestrama Tatjani i Milani Gajić, koje boluju od Laforine bolesti. Ulaznice po cijeni od tri KM mogu se kupiti u dvorani "Borik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije