Rukomet

Veliki derbi u Ljubuškom

Veliki derbi u Ljubuškom
Veliki derbi u Ljubuškom

Rukometaši Izviđača i Čelika sutra će se sastati u Ljubuškom i vjerovatno u direktnom obračunu riješiti pitanje pobjednika ovosezonskog izdanja Premijer lige BiH.

U ogled 22. kola sa prednošću od dva boda, ali i domaćeg parketa ulazi Izviđač, koji ima lijepu priliku da trijumfom pred svojom publikom pobjegne Zeničanima na pet bodova prednosti.

U tom slučaju mladi sastav koji sjajno vodi Zdenko Grbavac četiri kola prije kraja stigao bi nadomak prvog mjesta, koje donosi duele sa banjalučkim Borac M:telom za naslov šampiona BiH. Jedina prijetnja ostala bi Vogošća, koja eventualnom pobjedom na gostovanju u Gračanici može ostati na minus četiri u odnosu na lidera. S obzirom na to da su Vogošćani u seriji od čak devet prvenstvenih pobjeda, deseta u Gračanici ne bi bila nikakvo iznenađenje.

U Ljubuškom s nestrpljenjem očekuju derbi iako se na početku sezone nisu nadali da će biti u ovakvoj poziciji pet kola prije kraja Premijer lige.

"Potpuno smo spremni za ogled sa Čelikom koji nam je glavni konkurent za prvo mjesto. Oni imaju dosta iskusniju ekipu od nas, ali nikoga se ne plašimo, pogotovo kad igramo u Ljubuškom. Ove sezone nismo izgubili niti jedan bod na našem parketu, pa očekujem da u istom ritmu nastavimo i protiv Zeničana. Biće to pravi praznik rukometa u našem gradu i očekujem pune tribine naše dvorane", kaže Zdenko Grbavac, trener tima iz Ljubuškog.

Parovi 22. kola, sutra: Zrinjski - Derventa (18.30), Sloboda Solana - Konjuh (19), Gračanica - Vogošća (19), Krivaja - Bosna Sarajevo (19), Bosna - Gradačac (19), Izviđač - Čelik (20), Lokomotiva - Prijedor (19). Poredak: Izviđač 49 bodova, Čelik 47, Vogošća 45, Derventa 43, Prijedor 40, Bosna (S) 36, Konjuh 31, Sloboda 28, Gračanica 27, Bosna (V) 23, Zrinjski 22, Gradačac 20, Krivaja 19, Lokomotiva 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije