Rukomet

Vesprem i Kielce neokrznuti

Vesprem i Kielce neokrznuti
Vesprem i Kielce neokrznuti

I nakon šestog kola Lige šampiona rukometaši mađraskog MKB Vesprema, za koji igra naš reprezentativac Mirsad Terzić, i poljskog Vive Kielca su jedini neokrznuti timovi.

Oba sastava imaju stopostotan učinak, koji su nastavili proteklog vikenda. Vesprem je u jednom od derbija kola pred više od 5.000 svojih navijača savladao Vardar sa ubjedljivih 32:24. I Kielce je na domaćem parketu bio uvjerljiv, te savladao danski Olbrog sa 33:26.

Terzić je opet bio stub odbrane mađarskog šampiona, ali se uspio i jednom upisati u listu strijelaca. Najefikasniji bio je ponovo Momir Ilić sa osam, a društvo mu je pravio Kristijan Cajc sa sedam golova. Kod Vardara Timur Dibirov, Nemanja Pribak i Aleks Dujšebaev postigli su po četiri gola. Nakon ovog trijumfa Vesprem više nema pravog konkurenta u borbi za prvo mjesto u Grupi C. Vardaru su pobjegli na pet bodova razlike i teško je očekivati da će u preostala četiri kola prokockati tu ogromnu prednost.

Za razliku od njih, Vive Kielce u Grupi D ima vjernog pratioca, a to je mađarski vicešampion MOL Pik Seged, za koji sjajno igra bh. reprezentativac Vladimir Vranješ. U šestom kolu Seged je slavio u gostima kod Dankerka sa tijesnih 25:24, te tako zadržao korak sa liderom na tabeli. Mogao je tim našeg Vranješa slaviti i ubjedljivije, jer je imao 25:21 na pet minuta prije kraja. No, opuštanje ih zamalo nije skupo koštalo. Vranješ je odigrao još jednu odličnu utakmicu u odbrani, a stigao je i postići dva gola. Istina, zaradio je tri isključenja, pa je u 59. minuti morao napustiti teren. Sjajan je na golu Segeda bio Hoze Manuel Siera sa 17 odbrana, dok je u napadu najefikasniji bio Dean Bombač sa četiri gola. Dankerk je predvodio Mađar Kornel Nađi sa šest pogodaka.

"Ostvarili smo jako važnu pobjedu u gostima kod francuskog šampiona. Na otvaranju smo igrali odlično i ja sam krenuo sa odbranom, što je izuzetno bitno za golmanovo samopouzdanje. Fantastično smo se borili i timskom igrom zaslužili dva boda. Sada smo okrenuti narednom gostovanju kod Zaporožja, gdje želimo nastaviti niz pobjeda", rekao je Siera, junak trijumfa u Francuskoj.

Veoma vrijednu pobjedu u Grupi A na domaćem parketu ostvario je PPD Zagreb protiv Meškova, u čijim redovima nije bilo našeg Ivana Karačića zbog loma prstiju na obje šake. U izuzetno neizvjesnoj završnici Zagrepčani su se bolje snašli i slavili sa 25:23, te ostali u borbi za jedno od prva četiri mjesta koja vode dalje. Kapiten Zlatko Horvat bio je najefikasniji sa šest golova, dok je na drugoj strani briljirao Rastko Stojković sa devet.

U istoj grupi derbi su igrali Kil i PSŽ, a njemački šampion je ponovo slavio kao i prije sedam dana u Francuskoj. Ovoga puta bilo je 33:29 za "zebre", koje su predvodili Žoan Kanjelas sa devet i Marko Vujin sa osam golova.

Grupa A

Rezultati 6. kola: Metalurg - Naturhaus 29:28, Kil - Pariz Sen Žermen 33:29, PPD Zagreb - Meškov 25:23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije