Rukomet

Vesprem uvijek juriša na sve trofeje

Vesprem uvijek juriša na sve trofeje
Vesprem uvijek juriša na sve trofeje

Vesprem na svakom frontu ide na titulu. Tako i ove sezone napadamo završnicu Lige prvaka, SEHA lige, te trofeje u domaćem prvenstvu, kaže za "Nezavisne" jedan od najtrofejnijih bh. rukometaša i član mađarskog šampiona Mirsad Terzić.

Jedna od glavnih karika mađarskog velikana i bh. reprezentacije 33-godišnji Terzić već sedmu sezonu igra za najbolji mađarski tim. Sa Vespremom je osvojio sve što se može osvojiti osim Lige prvaka, iako je bio sudionik posljednja tri fajnal fora.

"Trenutno je malo napeta situacija u grupi u kojoj je pet timova koje možete dobiti, ali i od njih izgubiti. Svi konkurišu za samu završnicu. Ne možemo do sada biti zadovoljni, ali vjerujem da ćemo uskoro doći do svog nivoa. Vjerujem da ova ekipa može ponoviti rezultate iz prošle sezone i da ćemo se po četvrti put uzastopno plasirati na fajnal for Lige šampiona", rekao je Terzić.

Naš sagovornik ističe da kada igrate u velikom timu morate biti spremni na sve, pa tako i na ubitačan ritam. Igrači gotovo da i nemaju pauze od igranja utakmica.

"Samo na klupskom nivou odigraćemo negdje oko 70 utakmica, što je baš previše. Još kada dodate igrače koji su standardni u svojim reprezentacijama, onda je to baš ubitačno.  Svi igraju sva takmičenja, tako da se to automatski odrazi ponekad na formu. Trenutno igramo toplo-hladno, ali ubrzo bi trebalo da budemo pravi", riječi su stuba odbrane aktuelnog šampiona Mađarske i SEHA lige. Sreća im je u posljednje tri sezone okrenula leđa, a i na početku ove, mađarski prvak u elitnom društvu nema baš previše sreće.

"Svaka utakmica nam je dramatična. Protiv Flensburga smo vodili 15 sekundi do kraja, a onda im dali mogućnost da izjednače (24:24). Potom smo u Ploku imali sedmerac za pobjedu (28:28). Isto je bilo i protiv PSŽ-a (28:29) u posljednjem meču, damo im loptu 30 sekundi do kraja i izgubimo. Sreća nam trenutno nije saveznik", tvrdi Terzić, koji je dodao da će i ove sezone uz njegov tim favoriti za završnicu biti Kilce, Barselona, PSŽ, Flensburg i Kil. 

Osim Lige šampiona, Vesprem i ove sezone ima velike ambicije u regionalnoj ligi, koju su osvojili u posljednja dva navrata.

"Ambicije su visoke i u ovom takmičenju. Branimo titulu i tako ćemo se i ponašati. Nekad u ovom takmičenju igramo po dvije utakmice u dva dana. Sljedećeg mjeseca kreće turneja kada ćemo u 15 dana odigrati sedam utakmica. Jedan od glavnih rivala će nam i ovaj put biti Vardar. Ozbiljna su ekipa i ove sezone stvarno izgledaju dobro", mišljenja je Terzić, koji i ove sezone uglavnom igra u odbrani.

Za kraj smo se dotakli i reprezentacije BiH koja rezultatski nije najbolje startovala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2018. godine. Dva poraza protiv Španije i Austrije ipak ne bi trebalo previše da utiču na nastavak kvalifikacija.

"Dolaskom Bilala Šumana sve izgleda ozbiljno. Studiozno se radi, ali treba vremena da se sve posloži. Taj Bilijev sistem ne može preko noći da se prihvati. Treba biti strpljiv, jer je dosta pozitivnog urađeno. Ostaje žal zbog poraza od Austrije. Da smo dobili, riješili bismo dosta toga. Ipak, i tada bismo ih morali dobiti u gostima, kao što je i sada slučaj. Ništa nije gotovo. Nova je ekipa, moram istaći zadovoljstvo igračima koji su donijeli osvježenje u reprezentaciju. Većina je pokazala da se na njih može ozbiljno računati", zaključio je Terzić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije