Rukomet

Vespremu derbi Lige šampiona

Vespremu derbi Lige šampiona
Vespremu derbi Lige šampiona

Derbi susret drugog kola Lige šampiona u rukometu igran je u Grupi C, gdje su se sastala dva glavna favorita, mađarski MKB Vesprem Mirsada Terzića i njemački Rajn-Nekar Leven. U sjajnoj utakmici na kraju se radovao šampion Mađarske, koji je pobijedio rezultatom 27:24. "Lavovi" su srušeni tek u drugom poluvremenu.

Ključ uspjeha bila je odbrana Vesprema, kojom komanduje Terzić. U oba poluvremena taj segment igre bio je na visokom nivou, a kada je u drugom dijelu proradio i napad, bilo je jasno da će domaćin doći do bodova. Terzić se nije upisao u strijelce, ali je zato Momir Ilić bio izuzetno raspoložen postigavši devet golova. Laslo Nađi i Renato Sulić dodali su po četiri. Na drugoj strani najbolji je bio Uve Grenshajmer sa devet pogodaka.

"Imali smo mnogo problema u napadu u prvom poluvremenu, ali smo se vrlo dobro branili i nismo dozvolili rivalu da se odlijepi. Previše je bilo individualnih pokušaja da se dođe do gola. U nastavku smo defanzivno zadržali visok nivo, ali ne i naš protivnik. Bolje smo napadali i na kraju zasluženo slavili. Ponosan sam na moju cijelu ekipu i na navijače koji su bili naš osmi igrač", rekao je Antonio Karlos Ortega, trener Vesprema.

Najveće iznenađenje drugog kola priredio je Kadeten Šafhauzen, za koji igra bivši bh. reprezentativac Damir Doborac. Švajcarski šampion je osvojio bod u gostima kod danskog Olborga, koji je sjajno otvorio Ligu šampiona gostujućim trijumfom kod Dankerka. No, Šafhauzen to nije uplašilo pa je uspio odigrati 23:23 i stići do velikog boda. Doborac je postigao jedan gol, dok je najefikasniji bio Andrija Pendić sa sedam golova. Danskog predstavnika predvodio je Emil Bergen sa osam golova.

Dobar vikend sa svojim klubom imao je i Ivan Karačić, koji je sa svojim Meškovom upisao prvu pobjedu u Grupi C. Bjeloruski šampion sa 28:24 savladao je na domaćem parketu Metalurg iz Skoplja. Karačić se nije upisao u strijelce. Jedini bh. rukometaš koji je poražen u drugom kolu je Vladimir Vranješ, čiji je Pik Seged izgubio u gostima kod Vive Kielca, koje su jedan od favorita za fajnal for. Poljski šampion slavio je sa 37:32, a Vranješ je za goste postigao tri gola. Rezultati 2. kola: Grupa A: Kil - Naturhaus 34:32, Meškov - Metalurg 28:24, PSŽ - PPD Zagreb 27:22; Grupa B: Barselona - Visla Plok 30:25, Bešiktaš - Kolding 24:33, Flensburg - Alingsas 31:21; Grupa C: Vardar - Čehovksi medvedi 39:28, MKB Vesprem - Rajn-Nekar Leven 27:24, Monpelije - Celje 35:29; Grupa D: Vive Kielce - Pik Seged 37:32, Zaporožje - Dankerk 21:23, Olborg - Šafhauzen 23:23.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije