Rukomet

Vistorop: Vrh nije nedostižan

Vistorop: Vrh nije nedostižan
Foto: N.N. | Vistorop: Vrh nije nedostižan

Rukometaši mostarskog Zrinjskog igraju u velikoj formi. Šest vezanih pobjeda u Premijer ligi daju "plemićima" nadu da bi do kraja sezone mogli prvi proći kroz cilj. Iako su u trenutnom zaostatku od sedam bodova u odnosu na vodeću Vogošću i zauzimaju treće mjesto, izabranici Zdravka Medića vjeruju da ta prednost nije nedostižna.

Jedan od onih koji nose igru Zrinjskog ove sezone je sjajni Filip Vistorop. Radi se o dvadesetogodišnjem Mostarcu čije igre je primijetio i selektor juniorske reprezentacije Hrvatske Zdravko Zovko, koji mu je uputio poziv za naredno okupljanje. Jedan od najtalentovanijih igrača u regiji ovog proljeća je u četiri odigrana kola postigao 23 pogotka i tako postao jedan od nositelje igre svog tima, koji, po mišljenju mnogih, ima najtalentovaniju ekipu u BiH.

"Igramo dobro. U formi smo, što pokazuju i sami rezultati. Idemo od utakmice do utakmice. Jedno je sigurno, nismo odustali od prvog mjesta. Pobjeda u Banjaluci nad Borcem prije dva kola dosta nas je digla na psihološkom planu i pokazala koliko vrijedimo", kaže Vistorop, samo jedan u nizu velikih talenata iz Mostara.

Iako ima još mnogo da se igra, naredna utakmica Zrinjskog mogla bi biti prekretnica u sezoni. Naime, Mostarci će se u ovom kolu odmarati, a onda u narednom gostovati kod lidera Vogošće.

"Sad ćemo se malo odmoriti, a onda gostujemo Vogošći. Ono što mogu reći jeste da ćemo se potruditi da ih dobijemo i upišemo sedmi trijumf u nizu. Neće biti lako, prvi su na tabeli, ali učinićemo sve da pobijedimo i tako se još više približimo vrhu. Oni ovog vikenda idu na teško gostovanje u Maglaj, a ne treba zaboraviti ni Izviđač, koji će nama gostovati u Mostaru. Biće neizvjesno do kraja", ističe jedan od najboljih igrača Zrinjskog.

Naš sagovornik naglašava da je zadovoljan formom, kao i kvalitetom u bh. prvenstvu, koje je ove godine privuklo mnogo kvalitetnih igrača.

"Dobio sam priliku i iskoristio je na prvi način. Igram dobro, iz kola u kolo sve bolje, ali to ne bi ništa značilo da nemamo dobru atmosferu u svlačionici. Kvalitet u bh. ligi je ove sezone mnogo bolji, bolje se trenira, a i uvjeti su znatno bolji nego ranije", riječi su sjajnog lijevog/srednjeg vanjskog igrača.

Svojim igrama je skrenuo pažnju mnogobrojnih klubova, pa ne bi bilo iznenađenje da u narednoj sezoni karijeru nastavi u inostranstvu.

"Već imam dobre ponude nekih klubova. Ipak, o tome ćemo na kraju sezone. Cilj je da sezonu sa Zrinjskim završim na najbolji mogući način", zaključio je Vistorop.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije