Rukomet

Vlada RS odobrila odgodu poreza RK i FK Borac

Vlada RS odobrila odgodu poreza RK i FK Borac
Vlada RS odobrila odgodu poreza RK i FK Borac

Čelnici Rukometnog i Fudbalskog kluba Borac izrazili su zahvalnost Vladi Republike Srpske zbog odluke da se tim sportskim kolektivima odobri odgoda plaćanja poreza do kraja 2015. godine.

RK Borac M:tel ima oko 570.000 KM poreskog duga, a FK Borac više od devet miliona, što je dovelo do blokada računa.

"Zahvalni smo Vladi RS, jer već duže vrijeme nismo mogli da funkcionišemo. Ruke su nam bile vezane. Jednostavno, nismo znali šta da radimo. Novac koji su nam sponzori obećali nismo mogli da dobijemo, jer nam je račun bio stalno blokiran. Sada će nam biti mnogo lakše", rekao je Željko Vasilić, predsjednik Upravnog odbora RK Borac M:tel, i dodao: "Obratili smo se i gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću za pomoć. I kod njega smo naišli na razumijevanje, tako da sada sa mnogo više optimizma očekujemo nastavak sezone."

I u Fudbalskom klubu Borac su zadovoljni odlukom Vlade RS.

"Želimo da zahvalimo na ovom gestu koji nam mnogo pomaže. Sada možemo da dobijemo licencu za takmičenje u Premijer ligi, a samim tim i za evropska takmičenja", rekao je Zrilić i zatim dodao: "Polako vraćamo dugove trenerima i igračima, a onda ćemo nekako probati da riješimo i ovaj problem. Dug je preko devet miliona KM i iluzorno je govoriti da ćemo u tome uspjeti na brzinu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije