Rukomet

Vogošća ambiciozno u novu sezonu

Vogošća ambiciozno u novu sezonu
Vogošća ambiciozno u novu sezonu

Rukometni klub Vogošća sa velikim ambicijama dočekuje novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Stoga je rukovodstvo Vogošćana angažovalo novog trenera Daniela Riđića, koji će na klupi naslijediti Senada Skopljaka.

Stiglo je i nekoliko igračkih pojačanja, a svakako da je najzvučnije golman Adnan Šabanović, nekadašnji reprezentativac BiH i svojevremeno igrač Atletiko Madrida. Osim njega, došli su i Tarik Dedajić, Anes Bečić, Aleksandar Škorić i Jasmin Čatić.

"Imao sam nekoliko zanimljivih ponuda, ali nakon razgovora sa ljudima iz Vogošće odlučio sam se za njih. Poklopile su nam se ambicije. Sviđa mi se plan koji imaju za budućnost. Osim jakog seniorskog tima u planu je i rad sa mladima, odakle bi dobijali igrače. Cilj nam je da naredne sezone izborimo plasman u vrh tabele i osiguramo klubu izlazak u Evropu. Nažalost, još se ne zna ni kakav će biti sistem takmičenja, ni kada će početi Premijer liga. Bez obzira na to, start priprema sam zakazao za 27. juli", kaže Riđić.

Vrijedi naglasiti da Vogošćane naredne sezone pored igranja u Premijer ligi i Kupu BiH očekuje i prvi istorijski nastup u Evropi, tačnije u Čelendž kupu.

"Zahvalio bih rukovodstvu Vogošće na povjerenju koje su mi ukazali. Radujem se novom izazovu u karijeri. Imamo veoma dobar tim koji će se boriti za sam vrh tabele. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja ljudi u klubu", rekao je iskusni Šabanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije