Rukomet

Vranješ potpisao za Ademar Leon

Vranješ potpisao za Ademar Leon
Vranješ potpisao za Ademar Leon

Doskorašnji stub odbrane Rukometnog kluba Borac M:tel Vladimir Vranješ karijeru će nastaviti u Ademar Leonu.

Stasiti banjalučki rukometaš, koji je za prvi tim "crveno-plavih" debitovao sa 14 godina, potpisao je dvogodišnji ugovor sa jednim od najboljih španskih, ali i evropskih klubova. Standardni reprezentativac BiH bio je na meti i njemačkog Gumersbaha, ali Ademar je bio brži i konkretniji, pa će Vranješ naredne dvije sezone provesti na Pirinejskom poluostrvu.

"Evo, upravo sam potpisao ugovor i poslao ga e-mailom u Ademar Leon. Šta da kažem, prezadovoljan sam što ću igrati u tako jakoj ligi kakva je španska, ali mi je u isto vrijeme žao što odlazim iz Borca i Banjaluke", kaže 24-godišnji Vladimir Vranješ za "Nezavisne" i dodaje:

"Jednom sam već okušao sreću u inostranstvu i to u sezoni 2009/10, kada sam igrao za slovenački Slovenj Gradec. Nadam se da ću sada ostati duže u pečalbi i da ću maksimalno iskoristiti povjerenje ljudi koji su me doveli u Ademar Leon".

NN: I Gumersbah se interesovao za Vaše usluge?

VRANJEŠ: Istina je, bilo je kontakata, ali Ademar je pokazao više želje da me angažuje.

NN: Za Ademar Leon je svojevremeno igrao i Vaš idol Mladen Bojinović?

VRANJEŠ: Čast mi je što ću nakon Borca braniti boje još jednog kluba u kojem je igrao Bakero. Da, on mi je uzor, zato na leđima i nosim broj 77. Zanimljivo je da ću sarađivati sa istim trenerom kao i Bojinović kada je nosio dres Leona. Riječ je o Manolu Kadenasu, koji je sa Ademarom osvojio titulu prvaka Španije 2001. godine, Kup Španije 2002. i dva Kupa pobjednika kupova 1995. i 2005. godine. 

NN: U dresu novog kluba debitovaćete i u Ligi šampiona?

VRANJEŠ: To me posebno raduje. Igrati u elitnom takmičenju je za mene ispunjenje sna. Više bih, naravno, volio da sam sa svojim Borcem zaigrao u Ligi šampiona, ali ni ovako neće biti loše.

Biće Borac uskoro šampion - budite sigurni u to, kaže Vranješ

NN: U Španiji nećete biti usamljeni, pošto je i Faruk Vražalić, Vaš reprezentativni kolega, vrlo blizu dogovora s Ademarom?

VRANJEŠ: Biće nam lakše zajedno se adaptirati na novu sredinu. Vražalića dobro poznajem iz reprezentacije i drago mi je što ćemo dijeliti svlačionicu u Ademar Leonu.

NN: Nemate baš mnogo vremena da naučite španski jezik?

VRANJEŠ: Novom klubu bi trebalo da se priključim do kraja mjeseca i moram što prije da naučim barem neke osnovne riječi koje će mi u početku biti od pomoći.

NN: Vjerujete li da će Borac u dogledno vrijeme konačno osvojiti titulu prvaka BiH?

VRANJEŠ: Biće Borac uskoro šampion - budite sigurni u to. Prošle sezone nas je samo niz nesrećnih okolnosti spriječio da ne osvojimo titulu, ali ne treba sada mnogo žaliti. Kruna će kad-tad stići u Banjaluku, a volio bih i svim srcem želim da to bude već naredne sezone.

Odlasci

Vladimir Vranješ je peti rukometaš koji je ovog ljeta napustio Borac M:tel. Prije njega iz Banjaluke su otišli Marko Panić (Šamberi, Francuska), Stanko Sabljić (Bergišer, Njemačka), Ivan Karačić i Milan Đukić (Brest Meškov, Bjelorusija). Takođe, boje Borca u narednoj sezoni neće braniti ni Vukašin Stojanović, za kojeg se još ne zna gdje će nastaviti karijeru. Treba naglasiti i da je mladi Stefan Terzić, koji je prošle sezone kao Borčev igrač nastupao na pozajmici u Prijedoru, potpisao trogodišnji ugovor sa njemačkim HSV-om.

2

bivša rukometaša Borca nosila su dres Ademar Leona: Mladen Bojinović i Danijel Šarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije