Rukomet

Vujina mladost srušila Kolding

Vujina mladost srušila Kolding
Vujina mladost srušila Kolding

Najveće iznenađenje osmine finala Lige šampiona definitivno su priredili rukometaši Zagreba, koji su uspjeli da elimišu bogatog danskog šampiona Kolding.

Mladi momci, koje s klupe predvodi Veselin Vujović, odigrali su fenomenalnu utakmicu u revanšu u Brondbiju i uspjeli sačuvati prednost od pet golova (22:17) iz prvog ogleda. Na kraju su favorizovani domaćini slavili sa Pirovih 23:21. Zagrepčani su do četvrtfinala stigli prije svega zahvaljujući sjajnoj igri u odbrani. Znali su kako zaustaviti Kima Andersona, Boa Spelerperga i Torstena Laena, prve zvijede Koldinga.

"Prije svega, moram čestitati mojim igračima koji su od prve do zadnje minute igrali čvrsto, jako, nisu popuštali niti jednog trenutka. Nisu se povukli pred jakim i ozbiljnim Koldingom. Kontrolisali smo utakmicu svih 60 minuta, koncentracija nam je cijelo vrijeme bila na najvišem nivou. U prvoj utakmici sjajan je bio Filip Ivić na golu, a sada Ivan Stevanović, koji je obavio lavovski posao. U tome se ogleda naša snaga. Veoma sam radostan i zadovoljan što je Zagreb ponovo, nakon duže pauze, među osam najboljih klubova Evrope", rekao je Vujović.

Drugo iznenađenje u top 16 fazi priredio je Pik Seged, ali nakon trijumfa vicešampiona Mađarske u prvom susretu nad Rajn-Nekar Levenom u gostima (34:30), njihov prolaz nije potpuno neočekivan. U revanšu se PIK Seged postavio kao favorit, kao tim koji pred svojim navijačima ne gubi ni od koga, pa ni od "lavova". Stoga je Seged još jednom slavio 31:29 i zasluženo otišao među osam najboljih. Naš Vladimir Vranješ zaigrao je nakon dvije utakmice suspenzije i bio je fenomenalan, jedan od najboljih na terenu. U odbrani je bio perfektan, a u napadu se uspio tri puta upisati u strijelce. Tako su se sva trojica bh. reprezentativaca Duško Čelica (PPD Zagreb), Mirsad Terzić (MKB Vesprem) i Vranješ plasirali u četvrtfinale pa će naša zemlja i dalje imati predstavnike u Ligi šampiona.

Rezulati osmine finala: Vesprem - Naturhaus 37:31 (prvi meč 31:23), Vive Kielce - Monpelije 31:33 (29:25), Barselona - Alborg 29:22 (31:11), Kil - Flensburg 33:28 (30:21), PSŽ - Dankerk 23:22 (23:21), Vardar - Visla Plok 31:20 (26:32), PIK Seged - RN Leven 31:29 (34:30), Kolding - PPD Zagreb 23:21 (17:22).

Sutra žrijeb

Žrijeb parova četvrtfinala Lige šampiona zakan je za sutra u Beču, s početkom u 11.30. Timovi su podijeljeni u dva šešira. U prvom su: MKB Veprem, Barselona, Vive Kielce i Kil, a u drugom: Pik Seged, PPD Zagreb, PSŽ i Vardar. Naravno, u četvrtfinalu će se sastati timovi iz prvog sa timovima iz drugog šešira. Mogu se sastati klubovi iz iste zemlje ili iz iste grupe iz prve faze takmičenja. Nosioci će prvi susret igrati na domaćem terenu. Termini utakmica su od 8. do 12. aprila, dok će reavanši na programu biti između 15. i 19. aprila. Četiri pobjednika plasiraće se na završni turnir, koji će se i ovoga puta održati u Kelnu 30. i 31. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije