Rukomet

Vujović za "Nezavisne": Otišao sam iz Zagreba jer nam ambicije nisu iste

Vujović za "Nezavisne": Otišao sam iz Zagreba jer nam ambicije nisu iste
Vujović za "Nezavisne": Otišao sam iz Zagreba jer nam ambicije nisu iste

Sa Zagrebom se nisam rastao na ružan način. Jednostavno došlo je do toga da su ambicije kluba i moje potpuno različite.

Nakon dosta mozganja odlučio sam kako sam odlučio. Čelnici kluba su nevoljno to prihvatili. U drugim uslovima, sa boljim budžetom, možda Vujo ponovo bude trener Zagreba.

Kazao je ovo za "Nezavisne" od juče bivši trener rukometnog prvaka Hrvatske i jedan od najtraženijih i najboljih stručnjaka Veselin Vujović.

Jedan od najboljih igrača bivše Jugoslavije svih vremena i zlatni olimpijac iz 1984. (Los Anđeles) je u protekle dvije sezone sa Zagrebom napravio bum u Evropi. Pod njegovom palicom ekipa je dva puta igrala četvrtfinale Lige šampiona, a Zagreb je igrao i dva polufinala SEHA lige. Nakon četiri vezana poraza u Ligi šampiona došlo je sporazumnog raskida saradnje.

"Sve ekipe su se silno pojačale, kvalitet je na jednom nevjerovatnom nivou, a budžet klubova je fantastičan. Zagreb, kojeg napusti tri-četiri igrača, nije mogao pratiti taj trend. Uz sve to Zagrebu treba čovjek koji će biti 24 sata na raspolaganju, a ja zbog angažmana na klupi Slovenije nisam to u mogućnosti. Da kažem Slovencima da idem, nije rješenje. U Zagrebu mi je bilo prelijepo, uvijek ću se sjećati ovacija 17.000 ljudi u 'Areni', te susretanja navijača na ulici", ističe nekada najbolji rukometaš svijeta.

Legendarni Cetinjanin sada se u potpunosti može posvetiti Sloveniji.

"Nema odmora. U srijedu ću objaviti spisak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Igraćemo protiv Švajcarske i Portugala. Onda ću malo kući na odmor, a početkom godine nas čeka Svjetsko prvenstvo u Francuskoj", rekao je selektor "zmajčeka".

Njegovim dolaskom Slovenci su "poludjeli" za rukometom. Vujović je žestokoj konkurenciji odveo Slovence na Olimpijske igre, a zatim i na EP.

"Slovenija je postala ozbiljna reprezentacija koja je ostvarila nevjerovatan napredak. Uspjeli smo proći nevjerovatno teške kvalifikacije za OI sa Španijom i Švedskom, a onda smo za SP uspjeli izbaciti jednu od najperspektivnijih selekcija svijeta, Norvešku, koja je na EP krađom ispala od Njemačke. Očekivanja su velika u Francuskoj, a čini mi se da bi vrh ova selekcija mogla doživjeti u Hrvatskoj, a onda i na OI u Tokiju, kada bi se mogla očekivati medalja", tvrdi Vujović, svjetski prvak iz 1982.

Upoznat je da će BiH u predstojećim kvalifikacijama voditi Bilal Šuman.

"Cijenim ga baš kao i njegovog prethodnika Dragana Markovića. Svaki selektor donese nešto novo, za početak neku pozitivu. Ima veliko iskustvo, dobro poznaje skandinavski rukomet. Čekaju vas teške kvalifikacije. Imate dobre pojedince, ali čini mi se da nedostaje tog patriotskog motiva, što je možda i najveći problem. BiH želim sve najbolje", zaključio je Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije