Rukomet

ŽRK Borac jači za dvije rukometašice

ŽRK Borac jači za dvije rukometašice
ŽRK Borac jači za dvije rukometašice

Rukometašice banjalučkog Borca u drugi dio sezone Prve lige RS ući će pojačane Milom Međedović i Milanom Savatić.

One su došle iz ekipe Nestro grupa Brod.

"Mila je lijevi bek, a Milana, koja je nekada igrala i u Crvenoj zvezdi, desni bek. Njihov dolazak će mnogo značiti za naš mladi i neiskusni tim i vjerujem da će biti pravo pojačanje za Borac u nastavku lige. Takođe, iz mlađe selekcije su nam se pridružile Jovana Milanović i Jelena Marinković", rekao je Ranko Gligorić, trener i direktor kluba, i dodao:

"S ovim pojačanjima očekujem mnogo bolju igru. Imamo perspektivnu ekipu, rekao bih da je perspektivnija od one koju sam pravio 2001. godine, ali uspjeh ne može doći preko noći. Potrebno je vrijeme, strpljenje i dosta rada. U prvom dijelu sezone sam dosta eksperimentisao sa sastavom, ali sada moramo da nađemo postavu koja će nositi igru."

Banjalučanke su se okupile sinoć i počele pripreme za drugi dio sezone, koji će startovati početkom marta.

"Planirali smo odigravanje dvadesetak pripremnih utakmica, koje bi trebalo da nam pomognu da što spremniji i uigraniji uđemo u nastavak takmičenja. Plan je da organizujemo tradicionalni Osmomartovski turnir, ali u ovom trenutku ne znam ko će nastupiti i da li će trajati jedan ili više dana. To zavisi od novca, kao i to na koje ćemo turnire mi ići. Vjerovatno ćemo nastupiti u Cazinu, beogradski Radnički nas svake godine zove na turnir, ali, ponavljam, na koliko turnira ćemo igrati - zavisi od novca", istakao je Gligorić.

On smatra da je pauza imeđu dva dijela takmičenja prevelika, jer je prvi dio završen krajem novembra:

"Pauze su prevelike, kako ljetna tako i zimska, ali okolnosti su takve jer je malo ekipa. Znate da je iz Kupa RS dosta ženskih klubova odustalo jer nema novca, a od njega mnogo toga zavisi".

Borac je nakon devet utakmica pretposljednji na tabeli sa jednom pobjedom i osam poraza, ali u klubu vjeruju u bolje rezultate ove sezone, a posebno naredne.

"Sljedeće sezone nam je cilj da se vratimo u Premijer ligu BiH. Radićemo na tome, a bitno nam je da nas nova uprava, koja bi trebalo da bude izabrana na vanrednoj sjednici Skupštine, podrži i da može da isprati ambicije kluba", rekao je Gligorić.

Zasad nije poznat termin sjednice Skupštine.

 

6 puta rukometašice Borca bile su prvakinje BiH i isto toliko puta su osvojile Kup BiH

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije