Rukomet

ŽRK Borac u nedjelju domaćin 37. Osmomartovskog turnira

ŽRK Borac u nedjelju domaćin 37. Osmomartovskog turnira
Foto: N.N. | ŽRK Borac u nedjelju domaćin 37. Osmomartovskom turniru

Tradicionalni 37. Osmomartovski turnir za rukometašice biće odražan u nedjelju u organizaciji banjalučkog ŽRK Borac, a osim domaćina u dvorani "Borik" nastupiće slovenačka Izola, Knežopoljka iz Kozarske Dubice i Doboj.

Mira Popović, predsjednik Organizacionog odbora turnira, podsjetila je na dugu tradiciju i da je nekada turnir bio u kalendaru Rukometnog saveza Jugoslavije i Evropske rukometne federacije.

"Ako nešto dugo traje znači da vrijedi. Učestovali su evropski prvaci i veliki klubovi.... a koliku je težinu imao turnir govori činjenica da su učesnici u tom periodu bili oslobođeni igranja u ligi. Srećna sam što organizujemo 37. turnir. Značaj turnira je u popularizaciji ženskog rukometa, ali i promovisanjde naše lijepe Banjaluke koja je oduvijek bila grad sporta i mladih. Pobjednik se već zna, to su rukomet i prijateljstvo", rekla je Popovićeva dodajući da su podršku turniru dali Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS i grad Banjaluka, ali i drugi sponzori.

Prvo mjesto brane rukometašice Borca.

"Turnir je bolji nego prethodne godine. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i uigramo, očekujemo dobre utakmice, maksimalan trud i najbolji mogući rezultat. Ovo će nam biti dobra generalna proba pred nastavak Prve lige RS kako bismo u takmičenje ušli spremni", rekao je  trener Nikola Bijelić, dok je rukometašica Božana Ćutković dodala:

"Imamo velike ambicije i želju da ponovimo prošlogodišnji rezultat, a željela bih pozovem sve ljubitelje rukometa da dođu u nedjelju i da nas podrže".

Pripremljeni su pehari za tri prvoplasirane ekipe, a biće nagrađeni najbolji strijelac, igračica i golman turnira, ali i najmlađa igračica. U Borcu su se potrudili da budu dobri domaćini, a direktor Darko Savić, kaže da turnir može da počne što se tiče organizacije.

"Ne znam da li bilo koji sport može da se pohvali ovako dugom tradicijom i stalo nam je da se ona nastavi i da turnir podignemo na viši nivo", rekao je između ostalog Savić i dodao da je najveći cilj kluba ove sezone povratak u Premijer ligu BiH, kojom su rukometašice Borca vladale nekoliko sezona.

Raspored utakmica: 10:30: Izola – Doboj, 13: Borac – Knežopoljka, 14.30: revijalna utakmica pionirki Knežopoljka – Borac, 16: utakmica za treće mjesto, 18: finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije