Rukomet

Zagreb čeka "Barsu"

Zagreb čeka "Barsu"
Zagreb čeka "Barsu"

Vrhunac rukometne euforije u Zagrebu je u četvrtak naveče, kada u goste hrvatskom šampionu PPD Zagrebu u prvom susretu četvrtfinala Lige šampiona stiže velika Barselona s Nikolom Karabatićem na čelu.

Veselin Vujović, trener Zagrepčana, nada se kako će se na kraju njegov tim radovati. Popularni Vuja napravio je pravo rukometno čudo u Zagrebu. Od mladog tima koji je zapao u seriju osrednjih ili čak i loših rezultata, za kratko vrijeme napravio je ekipu koja je stigla do četvrtfinala Lige šampiona. Na putu do ove faze takmičenja Vujovićev tim je na domaćem parketu srušio velikane kakvi su njemački Kil i bogati Pari Sen Žermen. Potom su u osmini finala izbacili favorizovani Kolding. Najavljuju veliku borbu bez ikakvog straha.

"Ove sezone još nismo izgubili na domaćem terenu i napravićemo sve kako bismo i Barseloni zagorčali život. To je tim koji je napravljen da postane šampion Evrope. Prošle sezone nisu uspjeli, a vidjećemo hoće li ove. Što se nas tiče, uradićemo sve kako bismo ih zaustavili. Za to nam je potrebna naša najbolja utakmica. Želimo vidjeti možemo li odigrati na tom nivou. Dijele nas samo dva koraka do sna, od plasmana na fajnal for u Kelnu. Imamo šansu, ali i ako je propustimo ovo će nam biti velika škola", priča Vujović i nastavlja:

"Biće to duel najboljeg napada i najbolje odbrane. Ozbiljno se spremamo i pokušaćemo pronaći igru koja će najmanje odgovarati Barseloni. Odlična stvar je što su se igrači navikli na mene i dobro reaguju na moje zamisli. Ambiciozni smo, ali ne pretjerujemo. Znamo ko su, ali ih se ne bojimo."

BiH u četvrtfinalu ima trojicu rukometaša. Osim Duška Čelice u Zagrebu, tu su još Mirsad Terzić sa MKB Vespremom i Vladimir Vranješ sa Pik Segedom. Obojica će svoj prve utakmice četvrtfinala igrati u nedjelju. Terzić putuje u Grad svjetlosti na megdan Pari Sen Žermenu, dok će Vranješ ugostiti jednog od najvećih favorita - Kil.

Susret između skopskog Vardara i poljskog Vive Kielcea igraće se u subotu, a nosi i jednu specifičnost. Biće to ogled oca i sina. Talant Dujšebaev je trener poljskog šampiona, a s druge strane za Vardar nastupa njegov sin Aleks.

Četvrtfinale, četvrtak: PPD Zagreb - Barselona (20.10), subota: Vardar - Vive Kielce (19), nedjelja: PSŽ - Vesprem (17.30), Pik Seged - Kil (19.15).

Prodaju besplatne karte

Kao i za sve utakmice Lige šampiona, ove sezone PPD Zagreb je i za ogled s Barselonom odlučio podijeliti besplatne ulaznice ljubiteljima rukometa.

Čak 9.000 ulaznica otkupio je generalni sponzor Prvo plinarsko društvo i podijelio. Preostalih 6.000 klub je podijelio školarcima, prijateljima kluba... No, izgleda da su pojedini koji su se dočepali besplatnog papirića odlučili na njemu zaraditi, jer je postao jako tražen ovih dana u Zagrebu. Tako se ulaznice za ogled Zagreba s Barselonom na ulicama hrvatske prijestonice mogu pronaći po cijeni od 50 do 450 kuna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije