Rukomet

Zalet za Ligu šampiona

Zalet za Ligu šampiona
Zalet za Ligu šampiona

Završen je odmor za rukometaše Borac M:tela. Šef stručnog štaba Banjalučana Igor Rađenović danas je izvršio prozivku igrača u dvorani "Borik" i tako označio start priprema za novu sezonu.

Pred "crveno-plavima" su veliki izazovi, a Rađenović ističe da je Liga šampiona cilj koji se može ostvariti, kao i da Borac želi da odbrani duplu krunu, koju je osvajao prethodne tri godine.

"Plasman u Ligu šampiona bio bi ogroman uspjeh. Ne treba ni spominjati šta bi to značilo za klub, grad i Republiku Srpsku. Imamo nešto više od mjesec dana da se spremimo za kvalifikacioni turnir i nadam se da ćemo znati da odgovorimo tom velikom izazovu. Naravno, naš zadatak je i da odbranimo duplu krunu u BiH", rekao je Rađenović.

Strateg šampiona BiH je ponovio da je Alpla blagi favorit u polufinalu, ali da bi prednost domaćeg terena mogla da bude jezičak na vagi koji će prevagnuti na stranu Borca.

"Austrijanci imaju uigran i kvalitetan tim. Posljednje dvije-tri godine igraju u istom sastavu i svjesni smo da nam neće biti nimalo lako. Naša prednost je što se kvalifikacioni turnir igra u Banjaluci i nadam se da ćemo uz podršku sa tribina izboriti prvi plasman u Ligu šampiona", naglasio je Rađenović.

Otežavajuća okolnost za stručni štab su odlasci nekolicine igrača koji su bili nosioci igre Borca prethodnih godina.

"Najviše će nam nedostajati Srđan Trivundža. On nam je mnogo značio u organizaciji napada i sada će sav teret pasti na leđa Stefana Jankovića. Takođe, nedostajaće nam i borbenost Duška Hercegovca u odbrani, a biće teško pronaći i pravu zamjenu Milanu Đukiću na desnom krilu. Ali, ne vrijedi nam kukati, moramo zasukati rukave i što bolje se pripremiti za sva iskušenja koja su pred nama", naveo je trener Borca.

Iz Borca su pored pomenitih igrača otišli još Stanko Abadžić, Petar Jokanović i Nikola Tešić, a novi članovi postali su Damir Efendić, Tibor Ivanišević, Stanko Stanković i Nikola Milošević. Uskoro bi trebalo da stignu još dva igrača, koja će se priključiti pripremama. Prvih 15 dana ekipa će trenirati u Banjaluci, a onda slijede provjere na turnirima u Beogradu i Doboju. Nakon toga na redu je prva utakmica nove sezone SEHA lige protiv bjeloruskog Meškova, pa kvalifikacije za Ligu šampiona.

Dolazi oko 18

Na prozivci su bili Branislav Obradović, Ratko Nikolić, Đorđe Ćelić, Mirko Mikić, Stefan Janković, Davorin Vujović, Srđan Mijatović, Damir Efendić, Stanko Stanković, Marko Ćeranić, Srđan Bilandžić, Luka Telen, Arsenije Bubić, David Prestaš, Tarik Mujdžić, Miloš Nježić, Jasmin Hušić, Tibor Ivanišević, Nikola Milošević, Antonije Pavić (proba).

Sezonske i VIP karte

Upravni odbor RK Borac M:tel juče je na sjednici, između ostalog, odredio je cijenu godišnjih i VIP karata za sezonu 2015/2016. Godišnja karta je 80 KM i garantuje ulaz na sve utakmice Borca ove sezone u Banjaluci. U ponudi je i zlatna VIP karta od 500 KM, koja je namijenjena privrednicima, preduzetnicima, ali i pojedincima koji nisu u prilici izdvojiti veći novčani iznos kako bi postali sponzori, ali koji žele da podrže klub. Oni će biti članovi "Kluba prijatelja RK Borac M:tel" s izdvojenim VIP mjestima. Karte će biti u prodaji od četvrtka.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije