Ostali sportovi

Aleksandr Rakhmanov pobjednik 44. međunarodnog šahovskog turnira "Bosna 2014."

Aleksandr Rakhmanov pobjednik 44. međunarodnog šahovskog turnira "Bosna 2014."
Aleksandr Rakhmanov pobjednik 44. međunarodnog šahovskog turnira "Bosna 2014."

SARAJEVO - Svečanom ceremonijom proglašenja pobjednika i dodjelom priznanja, danas je u Sarajevu završen 44. međunarodni šahovski turnir „Bosna 2014“.

U Hotelu „Radon Plaza“ u proteklih osam dana takmičilo se oko 140 šahista iz 13 zemalja u okviru A i B -turnira.

Pobjednik A-turnira je ruski šahista Aleksandr Rakhmanov sa osvojenih 7 bodova, drugo mjesto osvojio je Slovenac Matej Sebenik, a od trećeg do petog mjesta su tri igrača iz Hrvatske: Zdenko Kožul, Hrvoje Stević i Mladen Palac.

Domaći šahisti zauzeli su vrh tabele B-turnira pa su na prva tri mjesta Amar Salihović, Rajko Bogdanović i Goran Vajić. Četvrto mjesto zauzela je šahistkinja iz Srbije Mila Žarković, a na petom mjestu je Lazar Stavnjak.

Dodijeljena su i posebna priznanja, Teodora Injac najbolja je u aktegoriji do 16 godina, Rijad Granović do 18, Vehid Musić do 20, najbolji veteran je Ljubomir Hadžimanov itd.

Nusret Čaušević, predsjednik Upravnog odbora Šahovskog kluba „Bosna“ i velemajstor Borki Predojević, direktor turnira, još jednom su zahvalili pokroviteljima - Vladama KS i FBiH, supokroviteljima Vijeću ministara i Gradu Sarajevu, sponzorima BH Telecomu, Loku, Distiju, UnisToursu, LogoSoftu, BBS, Apotekama Sarajevo, Hotelu Radon Plaza, te brojnim medijima koji su pratili i podržavali turnir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije